Επίθεση με βιτριόλι: Στον εισαγγελέα την Παρασκευή η 35χρονη συλληφθείσα

Επίθεση με βιτριόλι: Στον εισαγγελέα την Παρασκευή η 35χρονη συλληφθείσα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα οδηγείται την Παρασκευή η γυναίκα που συνελήφθη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος 34χρονης στην Καλλιθέα, νωρίς το πρωί της 20ής Μαΐου. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για μία 35χρονη ιδιωτική υπάλληλο που κατοικεί στην Αθήνα και η οποία κρατείται στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα η 35χρονη δεν έχει ομολογήσει για την πράξη της, ωστόσο, είναι θέμα χρόνου να συμβεί αυτό. Αυτήν την ώρα διενεργείται αστυνομική έρευνα στο σπίτι της.

Τα στοιχεία που φέρονται να «πρόδωσαν» την 35χρονη είναι μια περούκα και η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να τηλεφωνήσει στην εταιρεία ραδιοταξί που τη μετέφερε προς και από το σημείο της επίθεσης. Οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι οι κλήσεις είχαν γίνει με τηλεκάρτα από υπαίθρια καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ έπειτα από άρση απορρήτου στα τηλέφωνα της εταιρείας ραδιοταξί.

Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που ερευνούσε την υπόθεση κατάφερε να λύσει τον γρίφο έπειτα και από σαρώσεις κινητών τηλεφώνων, εξετάζοντας εικόνες από βίντεο καμερών ασφαλείας αλλά και τις αλλεπάλληλες καταθέσεις που είχε δώσει το θύμα της επίθεσης. Μάλιστα η αστυνομία εξετάζει την εμπλοκή και δεύτερης γυναίκας, η οποία φέρεται να προμήθευσε με βιτριόλι την 35χρονη, ενώ όπως όλα δείχνουν το κίνητρο της επίθεσης ήταν η ερωτική αντιζηλία. 

Σημειώνεται πάντως ότι η μαρτυρία του οδηγού ταξί που είχε χρησιμοποιήσει η δράστις ήταν ένα από σημεία «κλειδιά» που έριξαν φως στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο οδηγός είχε εντοπιστεί μερικά μόλις εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση και κατέθεσε στους αστυνομικούς. Τους είπε ότι η μυστηριώδης γυναίκα ζήτησε να μισθώσει το ταξί για περισσότερες από μία ημέρες. Είπε ακόμη ότι την παρέπεμψε στην εταιρεία ραδιοταξί για τη σχετική συνεννόηση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, φορούσε χειρουργική μάσκα, μαύρα γυαλιά ηλίου, γάντια και μπλούζα με μακρύ μανίκι, ενώ είναι πιθανό να φορούσε περούκα.

Η δράστις κάλεσε πράγματι την εταιρεία και συνεννοήθηκε για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας: το ταξί θα την περίμενε κάθε πρωί στην Καλλιθέα, σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο της 34χρονης για να τη μεταφέρει στα ραντεβού. Με τον τρόπο αυτό, η άγνωστη γυναίκα εξασφάλιζε άμεση διαφυγή από το σημείο όπου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την επίθεση με το βιτριόλι. Η μαρτυρία του οδηγού ταξί ήταν καθοριστική για την πορεία των ερευνών γιατί ο οδηγός είχε περιγράψει λεπτομερώς τα δρομολόγια που έκανε η άγνωστη γυναίκα από την Καλλιθέα προς το Μετς και από την Καλλιθέα προς τη λεωφόρο Συγγρού. Με αυτό ως δεδομένο, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναλυτικά όλα τα κινητά τηλέφωνα που σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες εξέπεμπαν σήμα και άρα ενεργοποιούσαν τις κεραίες στα σημεία όπου κινήθηκε η δράστις.

Διαβάστε επίσης

Τρία «κλειδιά» για την επίθεση με βιτριόλι

Τι είπε στον δικηγόρο της η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή