Νέα μήνυση Λοβέρδου κατά εισαγγελέως Διαφθοράς

Νέα μήνυση Λοβέρδου κατά εισαγγελέως Διαφθοράς

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ία ακόμα μήνυση για κατάχρηση εξουσίας  κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Λοβέρδος  στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη μήνυσή του ο Α. Λοβέρδος το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά της Ελένης Τουλουπάκη συνίσταται στο γεγονός ότι η εισαγγελέας «προκάλεσε με πράξεις και παραλείψεις την απαλλαγή υπαίτιου προσώπου από ενδεχόμενες δίωξη και τιμωρία του».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα περιγραφόμενα στη μήνυση , «ενώ είχαν περιέλθει σε  γνώση της δικές μου έγγραφες αναφορές, που κατήγγειλαν τον, κατά το έτος 2015, Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την μη ανατιμολόγηση των φαρμάκων στην διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2015, γεγονός που είχε σαν συνέπεια την ζημία του Δημοσίου και των ιδιωτών κατά εκατομμύρια ευρώ και την αντίστοιχη ωφέλεια των φαρμακευτικών εταιρειών, αυτή δεν απέστειλε, ως όφειλε, τις καταγγελίες στην Βουλή των Ελλήνων, εντός συγκεκριμένης  σύντομης χρονικής προθεσμίας, αλλά πολύ αργότερα,  μετά από περίπου 8 μήνες , με συνέπεια να  εξαλειφθεί το αξιόποινο της καταγγελλόμενης παρανομίας και να έχει επέλθει παραγραφή του αδικήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή