Πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα η Aegean

Πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα η Aegean

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Aegean Airlines βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης σε έρευνα της Randstad για τους ελκυστικότερους εργοδότες στην Ελλάδα, σκαρφαλώνοντας από την τρίτη θέση της περυσινής λίστας. Η  Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στη δεκάδα κατακτώντας τη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση ακολούθησε η εταιρεία Σκλαβενίτης. Η έρευνα Randstad Employer Brand (REBR)  αποτελεί μια πλήρη και  λεπτομερή έρευνα πάνω στην εικόνα του εργοδότη παγκοσμίως και υλοποιείται σε 33 χώρες. Για την Ελλάδα,  η έρευνα διεξήχθη για τρίτη συνεχή χρονιά αξιολογώντας ένα δείγμα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών, ακολουθώντας τη μεθοδολογία της παγκόσμιας έρευνας. Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 3.504 άτομα, μεταξύ των οποίων, Ελληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι ηλικίας από 18 και 65 ετών ενώ οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2020.

Αναλυτικά, στην πρώτη 10άδα βρέθηκαν οι εξής εταιρείες:

1. Aegean Airlines.

2. Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

3. Σκλαβενίτης.

4. ΙΟΝ.

5. Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (OTE).

6. Ιντραλότ.

7. Τράπεζα της Ελλάδος.

8. Pharmathen.

9. Παπαδοπούλου.

10. Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Οπως σημειώνει η έρευνα, η σημασία του Employer Branding διαφαίνεται κυρίως από τις επιδόσεις των εταιρειών να προσελκύουν και να διατηρούν ταλαντούχους επαγγελματίες. Αυτό επιτυγχάνεται από τη στρατηγική προσέγγισή τους να καλλιεργούν μια ισχυρή εικόνα ενός υπεύθυνου και αξιόπιστου εργοδότη, υιοθετώντας πρακτικές που προσφέρουν τελικά προστιθέμενη αξία στους εργαζομένους τους.

Οι εταιρείες με θετική εικόνα λαμβάνουν διπλάσιες αιτήσεις από αυτές που λαμβάνουν οι εταιρείες με αδύναμη εικόνα. 50% των υποψηφίων παγκοσμίως δεν θα διάλεγαν να εργαστούν για μια εταιρεία με κακή επωνυμία παρά τον ενδεχόμενο υψηλό μισθό. Επιπλέον, 80% των εργοδοτών συμφωνούν ότι μία ισχυρή εργοδοτική φήμη έχει σημαντική επίδραση στην ικανότητά τους να προσλαμβάνουν αξιόλογο εργατικό δυναμικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή