Δ. Γιαννακόπουλος: Αποχώρηση από τα πάντα;

Δ. Γιαννακόπουλος: Αποχώρηση από τα πάντα;

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αντίο» και από τη διοίκηση του ερασιτεχνικού Παναθηναϊκού, τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησής του από την ΚΑΕ, είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που «κλείνει» και το δεύτερο «κεφάλαιο» ενασχόλησης της οικογένειάς του με τα κοινά των «πρασίνων», ύστερα από 43 χρόνια. Τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την οικία του, από μέλη της «Θύρας 13», και η χθεσινή επιθετική ανακοίνωση που ακολούθησε από τον σύνδεσμο οργανωμένων φιλάθλων, αποτέλεσε την αφορμή της δεύτερης αποχώρησης του Δ. Γιαννακόπουλου, όπως τη γνωστοποίησε με δήλωσή του και ενώ σε αυτήν κάνει και αναφορά για την ανέγερση γηπέδου στον Βοτανικό.

«Σε όλες τις μάχες που έχω δώσει στη ζωή μου, έχω νικήσει, χωρίς να υπολογίζω τις απώλειές μου. Οταν όμως ορισμένοι «υπάνθρωποι» βάζουν σε κίνδυνο ό,τι πιο ιερό έχεις, την οικογένειά σου, αισθάνεσαι την υποχρέωση να σταματήσεις. Και όλα αυτά με τα στραβά μάτια της Πολιτείας, αν όχι με τις ευλογίες της. Δυστυχώς, αποδείχτηκε ότι ο μόνος νόμος που ισχύει, είναι αυτός της ζούγκλας.

Δυστυχώς, το κράτος τιμωρεί μόνο τον κουλουρά που δεν έκοψε απόδειξη. Κράτος κατά περίσταση και αναλόγως. Μετά τα προχθεσινά, δεν έχω λόγο και ούτε με ενδιαφέρει να περιμένω κανέναν και τίποτα. Οι μάσκες έπεσαν», υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ για την κορύφωση της έντασης στις σχέσεις του με τους οργανωμένους οπαδούς του «τριφυλλιού» και θεωρεί ότι η ατιμωρησία τους από τα όργανα της Πολιτείας αποτελεί επιπρόσθετο λόγο για να αδιαφορήσει παντελώς για τον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό στην Ελλάδα.

Στο θέμα του γηπέδου και την πρότασή του για δημιουργία «Παναθηναϊκής Πολιτείας» στον Βοτανικό, ώστε να παραχωρηθεί στον Δήμο Αθηναίων το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Δ. Γιαννακόπουλος πιστεύει ότι θα υλοποιηθεί μόνο η κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου και θα συνεχίσουν να είναι χωρίς «στέγη» η ομάδα μπάσκετ και τα 28 τμήματα αθλημάτων του ερασιτεχνικού συλλόγου.

Ο κ. Γιαννακόπουλος θεωρεί ότι ο Δήμος Αθηναίων και η ΠΑΕ έχουν «ευθυγραμμισμένα συμφέροντα» για τη δημιουργία μόνο του ποδοσφαιρικού σταδίου και το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα δοθεί ως «αντιπαροχή» μικρότερης αξίας από το κόστος του γηπέδου στον Βοτανικό. «Παναθηναϊκέ μου, αντίο και καλή τύχη», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή