Συνάντηση Λαβρόφ – Τσαβούσογλου στην Κωνσταντινούπολη για την τύχη της Λιβύης

Συνάντηση Λαβρόφ – Τσαβούσογλου στην Κωνσταντινούπολη για την τύχη της Λιβύης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου θα επισκεφθούν αύριο την Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχουν συνομιλίες με τους Τούρκους ομολόγους τους σχετικά με την κατάσταση στην Λιβύη, μετέδωσε το CNN Turk και άλλα τουρκικά μέσα. 

Το δίκτυο TRT Haber μετέδωσε ότι στην ατζέντα των συνομιλιών θα περιλαμβάνεται και η Συρία.

Η συνάντηση γίνεται την ώρα που υπάρχουν έντονες διπλωματικές διεργασίες για το σχέδιο εκεχειρίας που έχει προτείνει η Αίγυπτος, στο πλαίσιο της οποίας προτείνεται ένα αιρετό συμβούλιο ηγεσίας και κατάπαυση του πυρός από τις 8 Ιουνίου.

Η Ρωσία και τα Εμιράτα χαιρέτισαν το σχέδιο αυτό, ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε απορρίψει  την πρόταση του Καΐρου, χαρακτηρίζοντάς την απόπειρα να σωθεί ο Χάφταρ μετά τις ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.

Πριν δύο ημέρες, η Αγκυρα δήλωσε έτοιμη να υποστηρίξει μια εκεχειρία στη Λιβύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ

Στις 4 Ιουνίου,  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Λιβύης, Φάγιεζ αλ Σαράζ και δήλωσε ότι η Αγκυρα θα εντείνει τη στήριξή της προς το καθεστώς του Σαράζ και ότι Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν στις έρευνες για πετρέλαιο και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή