Φ. Γεννηματά: «Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα»

Φ. Γεννηματά: «Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς την Αγκυρα έστειλε χθες από το Καστελλόριζο η Φώφη Γεννηματά, πραγματοποιώντας επίσκεψη με σαφή συμβολισμό στο ακριτικό νησί, εν μέσω της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας. «Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κατοχυρωμένα από την Ιστορία και τις Συνθήκες, θα τα υπερασπιστούμε αταλάντευτα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, προσθέτοντας: «Ας το κατανοήσουν αυτό ιδιαίτερα οι γείτονές μας. Καθαρές εξηγήσεις. Γιατί μονάχα έτσι μπορούμε να χτίσουμε σχέσεις φιλίας, όπως επιθυμούν και οι δύο λαοί μας».

Τα εθνικά θέματα, εύλογα λόγω των πυκνών τρεχουσών εξελίξεων, βρίσκονται στον πυρήνα της ατζέντας της Χαρ. Τρικούπη τις τελευταίες ημέρες. Την Παρασκευή, άλλωστε, πραγματοποιήθηκε, υπό την κ. Γεννηματά, σχετική τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή κορυφαίων στελεχών, μεταξύ των οποίων οι Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Παπανδρέου, με την εξωτερική πολιτική να αποτελεί πάγια κεντρικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και της ηγεσίας.

Εκτός, πάντως, των μηνυμάτων προς Ανατολάς, το ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να παρεμβαίνει, στο ίδιο μέτωπο, και με το βλέμμα στο εσωτερικό, επιμένοντας σταθερά στη σύγκληση συμβουλίου αρχηγών για από κοινού χάραξη εθνικής γραμμής στα ελληνοτουρκικά.

Η Χαρ. Τρικούπη βλέπει πίσω από την άρνηση της κυβέρνησης «πρόθεση του Μαξίμου να μη δεσμευτεί για τίποτα», κάτι που, όπως τονίζει, εντείνει τις ανησυχίες. Και σε αυτό τον τομέα, ωστόσο, το ΚΙΝΑΛ δεν… ξεχνά να ταυτίσει Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, μνημονεύοντας ότι και ο Αλ. Τσίπρας «ενήργησε μόνος του και εν κρυπτώ στη συμφωνία των Πρεσπών», και ανέδειξε τον ρόλο της παράταξης ως της μοναδικής φωνής υπέρ της συνεννόησης, που αποτελεί βασική στρατηγική της κατεύθυνση.

Παράλληλα, οι τόνοι παραμένουν σταθερά υψηλοί κατά του Μαξίμου στο μέτωπο της οικονομίας. Με αφορμή τα χθεσινά στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και τη σημαντική μείωση των εσόδων που κατεγράφη τον Μάιο, η Χαρ. Τρικούπη έκανε λόγο για «ηχηρή προειδοποίηση», καλώντας τα μέλη της κυβέρνησης να μην «αλληλοσυγχαίρονται επειδή δήθεν απέτρεψαν τα χειρότερα, αλλά να υλοποιήσουν μέτρα που πραγματικά θα αποτρέψουν τα χειρότερα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή