Ομάδα φοιτητών επιχείρησε να εισβάλει στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ

Ομάδα φοιτητών επιχείρησε να εισβάλει στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να εισβάλουν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επεδίωξαν μέλη φοιτητικής παράταξης που συγκεντρώθηκαν στο κτίριο διοίκησης του Ιδρύματος.

Η συνεδρίαση διεξαγόταν μέσω τηλεδιάσκεψης για τα μέλη της σώματος, πλην των πρυτανικών Αρχών και οι φοιτητές, που αντιδρούν στην εξέταση των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου με εξ αποστάσεως διαδικασίες, ζητούσαν να ανοίξουν οι πόρτες που τους εμπόδιζαν να εισέλθουν στην αίθουσα της Συγκλήτου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι πρυτανικές Αρχές κατέβηκαν στο ισόγειο του κτιρίου και για μία ώρα άκουσαν τα αιτήματα της ομάδας.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου να είναι ανοιχτές στη συμμετοχή φοιτητών, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου απάντησε πως παράνομη σύνθεση του σώματος θα καθιστούσε άκυρη κάθε απόφαση, προσθέτοντας πως για τα αιτήματα των φοιτητών δεκτές γίνονται απόψεις οι οποίες εκφέρονται δημοκρατικά και συντεταγμένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή