Ερωτηματικά για το επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και 25χρονων στα Σεπόλια

Ερωτηματικά για το επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και 25χρονων στα Σεπόλια

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτηματικά ανακύπτουν για το τι πραγματικά συνέβη την Κυριακή 24 Μαΐου στα Σεπόλια, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με δύο 25χρονους στην οδό Κρέοντος, με συνέπεια τον τραυματισμό των δύο νεαρών.

Στις επίσημες εκθέσεις που συνέταξε την 11η Ιουνίου ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης επισημαίνεται ότι ο τραυματισμός τους στο κεφάλι προκλήθηκε από «θλων αμβλύ όργανο».

Η ιατροδικαστική έκθεση έρχεται σε αντίθεση με τις καταθέσεις των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που περιγράφουν ότι ο ένας τουλάχιστον από τους νεαρούς χτύπησε όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε σταθμευμένη μηχανή.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου, το μεσημέρι της 24ης Μαΐου στα Σεπόλια. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. ήταν σταθμευμένοι στην συμβολή των οδών Αντιγόνης και Κρέοντος όταν ο ένας από τους νεαρούς που ενεπλάκη στο επεισόδιο τους πλησίασε και τους επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς τους μεταξύ άλλων «γιατί με κοιτάτε έτσι, αν δεν φοράγατε στολή δεν θα με κοιτάζατε έτσι».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. αντέδρασαν περνώντας του χειροπέδες. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ένα δεύτερο άτομο -φίλος του 25χρονου- παρενέβη και ζήτησε το λόγο από τους αστυνομικούς.

Ενώ επιχειρούσαν να τον συλλάβουν, ο νεαρός -σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών- έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στη μια από τις υπηρεσιακές μηχανές με συνέπεια να τραυματιστεί στο κεφάλι. «Χάσαμε την ισορροπία μας και εμείς με αποτέλεσμα να πέσουμε πάνω στο πίσω μέρος της υπηρεσιακής μηχανής και να χτυπήσουμε το κεφάλι μας» λέει στην κατάθεσή του ο ένας από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που μετείχε στη σύλληψη. 

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι δύο νεαροί υποστηρίζουν ότι αστυνομικοί τους χτύπησαν με γκλομπ και χειροπέδες στο κεφάλι καθώς και ότι χρησιμοποίησαν «δυσανάλογη βία».

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους Θανάση Καμπαγιάννη, την εκδοχή των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. ανατρέπουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις. Κι αυτό διότι οι τραυματισμοί αποδίδονται σε χτύπημα από «θλων αμβλύ όργανο» και όχι από πτώση στο έδαφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή