Τα ποσά που δόθηκαν προς τα ΜΜΕ ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Τα ποσά που δόθηκαν προς τα ΜΜΕ ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συνδέσουν τις πληροφορίες για την πραγματοποίηση ή μη του ανασχηματισμού με τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ επιχειρούν στην Κουμουνδούρου, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν ένα κλίμα σύγχυσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο κυβερνητικό στρατόπεδο. «Το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ανασχηματισμό, το μεσημέρι τον αναβάλλει. Μέχρι να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης αν θα καλύψει ή όχι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, ώστε να μπορέσει να κάνει και ανασχηματισμό, ας κάνει κάτι χρήσιμο. Ας απαντήσει άμεσα στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ας δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έλαβε το κάθε Μέσο» τόνιζαν κομματικές πηγές.

Μετά τη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή, όπου σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στις ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν ο βασικός αποδέκτης των βολών του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όχι μόνο ο Στέλιος Πέτσας. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως το να δοθεί η λίστα με τα ποσά που διένειμε η κυβέρνηση «δεν είναι ζήτημα καλής θέλησης, είναι ζήτημα αυτονόητης κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, είναι ζήτημα δημοκρατίας» συμπληρώνοντας πως «οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για ανύπαρκτα Μέσα, που χρηματοδοτήθηκαν εν κρυπτώ, επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα κριτήριο»

Στο θέμα αναφέρθηκε ακόμα και στην περιοδεία που πραγματοποίησε στη Λάρισα. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στα ταμεία 34 δισ. ευρώ «και σήμερα από την κυβέρνηση βλέπουμε να υπάρχει μια τάση στήριξης ημετέρων, να υπάρχει χρήμα για να μπουκώνει ανύπαρκτα ΜΜΕ» Είναι σαφές πως η κλιμάκωση των αντιπολιτευτικών ρυθμών συνεχίζεται και εντείνεται μέσα από τον κύκλο των επισκέψεων του Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια. Από το Κιλελέρ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι δεν κατανοεί την επιδείνωση της κατάστασης του αγροτικού κόσμου. «Τον τελευταίο χρόνο, μήνα με τον μήνα, η κατάσταση που βιώνει ο αγροτικός κόσμος επιδεινώνεται, οι τιμές πέφτουν, το εισόδημα συρρικνώνεται και το κόστος παραγωγής αυξάνεται» Συνομιλώντας με αγρότες αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις μικροπιστώσεις, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα δανειοδότησης μέχρι 25.000 ευρώ με business plan.

Στο εσωκομματικό πεδίο, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Τρίτης, έχει δοθεί σε όλα τα κορυφαία στελέχη το μήνυμα να προχωρήσουν οι αλλαγές στην Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα θα δοθεί στην αξιολόγηση των τομεαρχών και των οργάνων, καθώς και στην εγγραφή νέων μελών στις νομαρχιακές οργανώσεις με συγκεκριμένους αριθμητικούς στόχους. Το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί σχέδιο για το μητρώο στελεχών ώστε να εμπλουτιστεί και να ανανεωθεί το δυναμικό του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή