Πακέτο στήριξης στα ερασιτεχνικά σωματεία

Πακέτο στήριξης στα ερασιτεχνικά σωματεία

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 12 εκατ. ευρώ θα διατεθεί από την κυβέρνηση για τη στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Υστερα από 12 χρόνια, οι σύλλογοι που αποτελούν τη βάση του αθλητικού οικοδομήματος θα ενισχυθούν μέσα από διαφανείς διαδικασίες και χωρίς την παρέμβαση τρίτων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα για τη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στις προσεχείς αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών. Το ποσό που θα διατεθεί αυτή τη χρονιά από την πολιτεία στον αθλητισμό θα ξεπεράσει τα 29 εκατ. ευρώ.

Οταν η πανδημία του κορωνοϊού χτύπησε την πόρτα της Ελλάδας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης θα στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και χθες έγινε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της υπόσχεσης, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσαν την οικονομική ενίσχυση, η οποία θα δοθεί με διαφάνεια και κριτήρια οικονομικά και αγωνιστικά.

«Το ποσό θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, με διαφανή, αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια. Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Αυγενάκης συμπλήρωσε: «Η πολιτεία προχωράει απευθείας στην επιχορήγηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, εκείνων που προχωρούν την προεγγραφή τους στο μητρώο αθλητικών σωματείων και διαθέτουν ή έχουν αιτηθεί την ειδική αθλητική αναγνώριση. Η έκτακτη αυτή επιχορήγηση, που ανακοινώνουμε σήμερα, έρχεται να προστεθεί στην ετήσια τακτική επιχορήγηση που έχει ήδη ανακοινωθεί για τις 48 αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας μας, ύψους 17,5 εκατ. ευρώ».

Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να ενισχυθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και μέσα από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηδη έχουν υποβληθεί τρεις προτάσεις και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθούν και άλλες. Μάλιστα, σε πρόσφατη άτυπη τηλεδιάσκεψη, η αρμόδια επίτροπος για θέματα Αθλητισμού Μαρίγια Γκαμπριέλ ανέφερε ότι στα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της Επιτροπής για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό και δεσμεύθηκε ότι θα ακολουθήσει η ανακοίνωση επιπλέον μέτρων στήριξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή