ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές παρουσίασαν ν/σ μεταρρυθμίσεων στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές παρουσίασαν ν/σ μεταρρυθμίσεων στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία παρουσίασαν χθες ένα νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, στον αντίποδα των νομοθετικών πρωτοβουλιών των Δημοκρατικών για το συγκεκριμένο ζήτημα και καθώς το Κογκρέσο προσπαθεί να περιορίσει τις φυλετικές διακρίσεις και την άσκηση αστυνομικής βίας, τρεις εβδομάδες μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Το νομοσχέδιο αυτό, κατάρτισε ο γερουσιαστής Τιμ Σκοτ, ο οποίος είναι είναι ο μόνος μαύρος Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, ενώ το νομοσχέδιο προβλέπει τη διάθεση ομοσπονδιακών κονδυλίων, ώστε να αποθαρρυνθεί η χρήση επιθετικών λαβών (από τους αστυνομικούς) και να ενθαρρυνθεί η χρήση κάμερας που θα φέρουν οι αστυνομικοί.

Το νομοσχέδιο αυτό, έχει μία λιγότερο επιθετική στάση από αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων που απαιτούν αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, αλλά και στην πολιτική που εφαρμόζεται για τη δραστική αντιμετώπιση της ανάρμοστης συμπεριφοράς των αστυνομικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή