Πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου

Πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου το υπουργείο Παιδείας.

Η έναρξη θα γίνει νωρίτερα φέτος, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Λόγω των ειδικών συνθηκών της χρονιάς, οι μαθητές θα κρατήσουν τα φετινά βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά. Η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κ. Σοφία Ζαχαράκη είχε στείλει και σχετικό έγγραφο στους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές των γυμνασίων και των Α΄ και Β΄ Λυκείου, ότι πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους. 

Η εντολή να μην καταστρέψουν ή πετάξουν τα σχολικά βιβλία δόθηκε, ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να διδαχθεί η ύλη που θα κριθεί απαραίτητο να γνωρίζουν οι μαθητές για να προχωρήσουν την επόμενη σχολική χρονιά. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε ζητήσει και έχει λάβει εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τα κεφάλαια της ύλης που πρέπει οπωσδήποτε οι μαθητές να γνωρίζουν για να προχωρήσουν στην επόμενη τάξη χωρίς να έχουν κενά. 

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστούν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίες κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά ξεπέρασαν τις 30.000. Παράλληλα, θα γίνουν διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στις δύο βαθμίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή