Γιουβέτσι με μοσχαράκι, μελιτζάνες και δυόσμο

Γιουβέτσι με μοσχαράκι, μελιτζάνες και δυόσμο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 1 ώρα + 30΄

Υλικά (για 4-5 άτομα)

  • 500 γρ. χυλοπίτες μακριές
  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι, σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 4-5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες, σε φέτες 2 εκ.
  • τα φύλλα από 3-4 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μεταφέρουμε το κρέας με το κρεμμύδι σε γάστρα ή ταψί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μισό δυόσμο και αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε περίπου 1.200 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Στο ίδιο τηγάνι όπου σοτάραμε το κρέας (για να μη λερώνουμε πολλά σκεύη) ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε προσεκτικά για να μην καούμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τις χυλοπίτες, τον υπόλοιπο δυόσμο και ανακατεύουμε.

Αν τα υγρά δεν υπερκαλύπτουν όλα τα υλικά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες και οι χυλοπίτες και να έχει δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Τι πίνουμε

Η μπίρα ταιριάζει περίφημα με τα ζυμαρικά, δημιουργώντας γευστικές συμπληρωματικές γέφυρες. Lager και Pilsner οι πιο «εύκολες» σε συνδυασμούς, με τις Weiss, τις σταρένιες ντίβες, να προκαλούν σε πιο δυνατές συγκινήσεις. Όταν οι πρωτεΐνες τρυπώνουν στην κατσαρόλα, τότε οι δυναμικές ale (red, pale, Indian) μπαίνουν με τη σειρά τους στα ποτήρια.

Όσο για σας που δεν θέλετε αφρούς και επιμένετε οινικά, στεριανά Ασύρτικα για τις μακαρονάδες με λαχανικά και τυριά, ροζέ από Grenache ή Ξινόμαυρο και φρέσκες Νεμέες για τις νόστιμες γαρίδες με ντομάτα. Όσο για τις πρωτεϊνούχες εκδοχές, φρέσκα Ξινόμαυρα, Pinot Noir, Λημνιώνα, χαρμάνια με Syrah.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή