Πανελλαδικές: Σχολιασμός των θεμάτων σε Κοινωνιολογία και Βιολογία

Πανελλαδικές: Σχολιασμός των θεμάτων σε Κοινωνιολογία και Βιολογία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές σήμερα με εξέταση στο νέο μάθημα της Κοινωνιολογίας για τους μαθητές των Ανθρωπιστικών Επιστημών και με τη Βιολογία για τους μαθητές των Θετικών Επιστημών που προσανατολίζονται στο Πεδίο Επιστημών Υγείας & Ζωής.

Σχετικά με τη Βιολογία Προσανατολισμού (Νέο Σύστημα)

Σε γενικές γραμμές, τα θέματα κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης και παρουσίαζαν αυξημένο βαθμό δυσκολίας, σύμφωνα με την ομάδα καθηγητών του φροντιστηρίου «Μεθοδικό».  

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα και οι ασκήσεις που αφορούν στο βιβλίο Τόμος Α-«Βιολογία Γενικής Παιδείας» ήταν σαφή και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Αντιθέτως, τα υπόλοιπα θέματα παρουσίαζαν κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας, με λεπτά σημεία στο Θέμα Β τα οποία έπρεπε να προσέξουν οι υποψήφιοι.

Από το τρίτο θέμα ιδιαίτερη προσοχή έχρηζε το ερώτημα Γ3, ενώ το τέταρτο θέμα παρουσίαζε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, ειδικά τα ερωτήματα Δ2 και Δ3.

Συνολικά, τα θέματα κρίνονται απαιτητικά -πιο δύσκολα σε σχέση με πέρσι- και απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους που έχουν εμβαθύνει στην ύλη, ενώ απαιτούσαν πλήρη κατανόηση όλων των εννοιών και κριτική σκέψη.

Σχετικά με την Κοινωνιολογία Προσανατολισμού (Νέο Σύστημα)

Η εξέταση αποτελείται από δύο μέρη, στην Πρώτη Ομάδα, η οποία περιέχει ερωτήσεις κλειστού τύπου και ερωτήσεις σύντομης ανάπτυξης, τα ζητούμενα χαρακτηρίζονται βατά και μπορούσαν να ανταποκριθούν όλοι οι μαθητές που είχαν προετοιμαστεί επαρκώς.

Η Δεύτερη Ομάδα αποτελείται από θέματα ανάπτυξης και συνδυαστικές ερωτήσεις και απαιτούσε πολύ καλή γνώση του σχολικού βιβλίου. Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τους καθηγητές του «Μεθοδικού», οι μαθητές που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι αναμένεται να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Επισυνάπτονται τα θέματα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

/

/

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή