Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/06/20)

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα στηρίζει τη Νάντια Καλβίνιο

Την Ισπανή υπουργό Οικονομικών Νάντια Καλβίνιο (φωτ.) θα στηρίξει η Ελλάδα για την προεδρία του Eurogroup. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε χθες το απόγευμα με τον Ισπανό ομόλογό του Πέδρο Σάντσεθ και επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα θα συνταχθεί με την υποψηφιότητα της κ. Καλβίνιο, που θεωρείται το φαβορί για να διαδεχθεί τον Μάριο Σεντένο, όταν λήξει η θητεία του, στις 12 Ιουλίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ισπανή υπουργός Οικονομικών, ως πρώην επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γνωρίζει εκ των έσω τους μηχανισμούς των Βρυξελλών, ενώ οι ισπανικές θέσεις σχετικά με τη διαχείριση της νέας οικονομικής κρίσης και την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας βρίσκονται πολύ κοντά στις ελληνικές. Τέλος, να αναφερθεί πως η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων είναι η 25η Ιουνίου και η διαδικασία εκλογής, εκτός απροόπτου, θα λάβει χώρα στις 9 Ιουλίου.

Αποχωρεί ο Μιχάλης Ημελλος από την Coca-Cola HBC

Aπό τη θέση του επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών (CFO) της Coca-Cola HBC αποχωρεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 ο Μιχάλης Ημελλος. Ο ίδιος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι να διοριστεί διάδοχός του, ενώ στη συνέχεια προβλέπεται να παραμείνει στην εταιρεία για μια μεταβατική περίοδο. «Το θεωρώ προνόμιο ότι υπήρξα μέρος της επιτυχίας της Coca-Cola ΗΒC για τα τελευταία 12 χρόνια. Είμαι ευγνώμων για τους ταλαντούχους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα και περήφανος για τα επιτεύγματά μας αυτά τα χρόνια», ανέφερε.

Αγορές ξενοδοχείων από την Brown Hotels

Στην ισραηλινή εταιρεία Brown Hotels, που έχει πραγματοποιήσει σειρά επενδύσεων στην εγχώρια αγορά ακινήτων, αναφέρθηκε σε  συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης, που είχε συναντηθεί πέρυσι τον Αύγουστο με τους επικεφαλής της Brown Hotels, Σάι Πένσο και Μένι Γουίτζμαν, ανέφερε ότι η εταιρεία τους τελευταίους έξι μήνες απέκτησε 29 ξενοδοχεία στην Αθήνα και επτά ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτά ανήκει και το ιστορικό Ακροπόλ, που ξεκίνησε να λειτουργεί, προ ημερών, ως Brown Acropol.

Πέντε πάροχοι ρεύματος στην καθολική υπηρεσία

ΔΕΗ, Μytilineos, «Ηρων Θερμοηλεκτρική», Elpedison και NRG είναι οι πέντε εταιρείες που αναλαμβάνουν την παροχή της καθολικής υπηρεσίας, από τις 23 Ιουνίου 2020 και για διάστημα δύο ετών. Αυτό προβλέπει η υπουργική απόφαση του ΥΠΕΝ που δημοσιεύθηκε χθες στη «Διαύγεια». Οι πάροχοι, σύμφωνα με την απόφαση, θα επιμεριστούν τους καταναλωτές που υπάγονται στην καθολική υπηρεσία με βάση το μερίδιο εκπροσώπησης. Στην καθολική υπηρεσία εντάσσονται καταναλωτές που τους έχει καταγγελθεί η σύμβαση για συγκεκριμένο διάστημα μέχρι να επιλέξουν νέο πάροχο, ενώ το ρεύμα τιμολογείται κατά περίπου 12% πάνω από το μέσο τιμολόγιο της αγοράς.

Απώλειες 11,7 εκατ. από μείωση ενοικίων

Απώλειες εσόδων 11,7 εκατ. ευρώ, από τις μειώσεις στα ενοίκια που πραγματοποίησε κατά το διάστημα των μέτρων κατά της πανδημίας, είχε η Lamda Development. Τα εμπορικά κέντρα της εταιρείας παρέμειναν κλειστά κατά το διάστημα από τις 13 Μαρτίου έως και τις 17 Μαΐου. Με βάση τα μέτρα στήριξης που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο όλα τα καταστήματα θα έχουν έκπτωση ενοικίου 40%. Επιπλέον αυτών, μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η Lamda Development προσέφερε πρόσθετη έκπτωση ενοικίου 30% (συνολική μείωση 70%). Οι συνολικές απώλειες στα έσοδα της Lamda Development μετά από φόρους εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν σε 8,1 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω στοιχεία γνωστοποίησε χθες η Lamda Development, στο πλαίσιο παρουσίασης στο 9ο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι από την επαναλειτουργία των κέντρων, σημειώνεται σταθερή ανάκαμψη στον αριθμό των επισκεπτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή