Πολιτική θύελλα μετά τις καταγγελίες στην Προανακριτική

Πολιτική θύελλα μετά τις καταγγελίες στην Προανακριτική

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλυσιδωτές αντιδράσεις και συγκρούσεις σε πολιτικό επίπεδο έχουν προκαλέσει οι νέες σοβαρότατες καταγγελίες για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που περιλαμβάνονται στην αναφορά που υπέβαλε σήμερα, Δευτέρα, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Σε ηχητικό «ντοκουμέντο» που κατέθεσε ο τελευταίος, ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ακούγεται να αφήνει σαφείς αιχμές ότι «βγάζουν πολλά λεφτά» εμπλέκοντας και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι νέες καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου από τον κ. Παππά φέρονται να έχουν γίνει από το 2016, ενώ αναφέρονται αναλυτικές λεπτομέρειες για τις πιέσεις που είχαν ασκηθεί στον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, προκειμένου να ενοχοποιήσει την σύζυγο του σημερινού πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς φέρεται να κάνει λόγο και για προσωπική ατζέντα του Δ. Παπαγγελόπουλου. 

Στον εισαγγελέα το ηχητικό και η κατάθεση Παππά

Στον απόηχο των εξελίξεων, η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να σταλεί στον εισαγγελέα το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα, καθώς και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε σήμερα ο κ.  Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς.  Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής.

«Απόκαλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους»

Μιλώντας λίγο νωρίτερα στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε πως «ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, και μάλιστα πολλά λεφτά». 

«Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας. 

Για την ίδια υπόθεση, πηγές της ΝΔ σημείωναν ότι «μετά τη σημερινή αποκάλυψη καθίσταται πλέον σαφές με μάρτυρα μάλιστα τον Νίκο Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει ένα παραδικαστικό σύστημα για να κάνει "δουλειές"»

Τι λένε Παππάς – Παπαγγελόπουλος

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς, σε γραπτή δήλωσή του, μίλησε για «γελοίο αντιπερισπασμό της Ν.Δ. μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράικου και Σαμαρά». «Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες. Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη Ν.Δ. Και αυτό έγινε», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος σε δήλωσή του, υποστηρίζει πως ο κ. Μιωνής «προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο». Συμπλήρωσε δε πως η  σημερινή κίνησή του, έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του  χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου.

«Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

ΚΙΝΑΛ: Αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε και το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας πως «τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να διερευνηθούν άμεσα από τη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν, αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πλέον καμιά  αξιοπιστία να επιτελέσει τον θεσμικό ρόλο της σε μια εποχή κρίσης και μεγάλων προκλήσεων στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μόνιμο χορηγό της δεξιάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει ανενόχλητη η  Κυβέρνηση της ΝΔ ,να επιβάλλει τη συντηρητική πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης των αδύναμων. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της δεξιάς. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία  και να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες», επισημαίνει η Χαρ. Τρικούπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή