Υπεκφυγές και αντεπίθεση από τον κ. Τσίπρα

Υπεκφυγές και αντεπίθεση από τον κ. Τσίπρα

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γραμμές άμυνας, αλλά και αντεπίθεσης, στήνουν στην Κουμουνδούρου βλέποντας πως οι διάλογοι Παππά – Μιωνή έχουν απλώσει τη σκιά τους στον ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας στο προσκήνιο, με αρνητικό τρόπο, την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Δεν είναι λίγοι όσοι ανησυχούν για το κλίμα μέσα στο κόμμα, αφού η «ομπρέλα» που άπλωσε ο Αλ. Τσίπρας πάνω από τον Ν. Παππά ενδεχομένως να προκαλέσει, μεταγενέστερα, έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Ολοι γνωρίζουν πως ό,τι έγινε την περίοδο 2015-2019 αγγίζει πάνω από όλα τον τέως πρωθυπουργό. Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις μιλώντας για αντιπερισπασμό σε σχέση με τρία θέματα, που όπως υποστηρίζουν, «ενοχλούν» το Μαξίμου:

Πρώτον, τη μη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που δόθηκαν στα μέσα ενημέρωσης. Στην Κουμουνδούρου υποψιάζονται «μαγείρεμα» των στοιχείων από το υπουργείο Οικονομικών και μάλιστα χθες αναβάθμισαν τις ευθύνες του Στ. Πέτσα, μιλώντας εκτός από πολιτικές και για «ποινικές ευθύνες για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ». Επί του αιτήματος της Ν.Δ. για διαγραφή του Ν. Παππά προκαλούν τη γαλάζια παράταξη «να διευρύνει το κατηγορητήριο και να συμπεριλάβει τον πρώην υπουργό». Δεύτερον, τα 2,6 εκατ. ευρώ που, όπως επιμένουν να υποστηρίζουν, έλαβε ο κ. Παπασταύρου, για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. Και τρίτον, τη ζημία που φέρεται να έχει υποστεί το Δημόσιο κατά 1,7 εκατ. ευρώ από τον σύζυγο της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ε. Ράικου.

«Σκανδαλολογία»

Επιχειρώντας να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα και να αναδείξει την προσπάθεια του Μαξίμου να μην έχει τα φώτα πάνω του, ο κ. Τσίπρας από το Μεσολόγγι συνέδεσε τις αποκαλύψεις στην Προανακριτική με την κακή πορεία της οικονομίας. Καλύπτοντας τόσο τον Δ. Παπαγγελόπουλο όσο και τον Ν. Παππά επεσήμανε πως η κυβέρνηση «ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο. Το μεγάλο σκάνδαλο στη χώρα είναι ότι παρέλαβε 37 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε πως το Μαξίμου «σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς να στηρίζει ούτε τους εργαζομένους, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου» και κατέληξε πως «ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις».

Το «ραντεβού» που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό προμηνύει ένα θερμό καλοκαίρι ακόμα και μετά το τέλος της προανακριτικής επιτροπής, αφού στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η πλειοψηφία έχει εδώ και καιρό δρομολογήσει τη στοχοποίηση και άλλων στελεχών της. Η πολιτική αντιπαράθεση θα κινηθεί σε ρυθμούς «σκληρού ροκ», αφού στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θυμίζουν πως ο Α. Τσίπρας είχε προκαλέσει τον κ. Μητσοτάκη να τον παραπέμψει στην Προανακριτική μαζί με τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Αφήνοντας να εννοηθεί πως στη Ν.Δ. γνώριζαν από τον περασμένο Μάιο το περιεχόμενο του ηχητικού ντοκουμέντου Μιωνή, στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να κάνουν λόγο για αποσπασματική και επιλεκτική δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου υλικού. «Στα επίμαχα σημεία έχει τρεις τελείες, αποσιωπητικά και παρένθεση ότι υπάρχουν ακατάληπτα, τα οποία λέγονται. Είναι απολύτως προφανές τι εννοούσα εγώ στα κρίσιμα σημεία», δήλωσε ο κ. Παππάς στον Real FM. Το γεγονός πως στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούν και κάποια «κρυφά χαρτιά» φαίνεται από την αναφορά κομματικών πηγών για το συγκεκριμένο ηχητικό: «Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως από την αποσπασματική και προφανώς επιλεκτική διαρροή απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών λείπουν αυτές που αφορούν σε πρώην βουλευτή. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί τελούσε και τελεί υπό την προστασία αυτών που σήμερα κάνουν τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις και είχε τότε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ρίξει την κυβέρνηση;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή