Ο ΔΗΚΤΗΣ (25/06/20)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή κεφαλαίου από τον όμιλο Τιτάν

Ηπιότερες του αναμενομένου εμφανίζονται οι συνέπειες της πανδημίας στα αποτελέσματα του ομίλου Τιτάν. Κατά το φετινό πρώτο πεντάμηνο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 2,1%, σε 641,8 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης 6,1% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Οπως προκύπτει, η συνεχής λειτουργία του κατασκευαστικού κλάδου κρίθηκε αναγκαία στις περισσότερες αγορές, με αποτέλεσμα και τα εργοστάσια τσιμέντου του ομίλου να εξακολουθήσουν να λειτουργούν, προσαρμόζοντας ανάλογα και την παραγωγή τους. Μάλιστα, η λειτουργική κερδοφορία του φετινού πρώτου πενταμήνου ενισχύθηκε κατά 5,5%, σε 97,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, χάρη στο χαμηλότερο κόστος καυσίμων. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν κατά 9,1%, σε 3,5 εκατ. ευρώ. Στο τέλος Μαΐου, ο όμιλος διέθετε ταμειακή ρευστότητα άνω των 400 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,20 ευρώ/μετοχή σε όλους τους μετόχους που ήταν εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο στις 14 Μαΐου.

Στο αρχείο οριστικά η υπόθεση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Οριστικά στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση της ΓΕΝΟΠ. Την απόφαση ανακοίνωσε ο Νίκος Φωτόπουλος, που διώχθηκε ως πρόεδρος τότε της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. «Επειτα από χρόνια δημόσιου διασυρμού και διαπόμπευσης, άγριας και ανελέητης στοχοποίησης, απίστευτων ψεμάτων και αθλιοτήτων και μετά 17 μήνες επώδυνης δίκης, οι κατηγορίες εις βάρος μου κατέπεσαν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Φωτόπουλος. «Η Δικαιοσύνη, μετά τη για δεύτερη φορά άρνηση της ΔΕH και του ελληνικού Δημοσίου να παραστούν ως μάρτυρες κατηγορίας (γιατί δεν υπέστησαν καμιά ζημιά), έβαλε την υπόθεση οριστικά στο αρχείο», σημειώνει. 

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

Σήμερα ανοίγει η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού αλλά και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου τα μεσάνυχτα, αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα επιδότησης ισχύει από 1/8/2020 έως 31/7/2021.

Πληρωμές αύριο από το υπ. Εργασίας

Την Παρασκευή θα καταβληθούν τελικά σε 7.551 δικαιούχους που οι συμβάσεις τους βρίσκονταν σε αναστολή μέσα στον Μάιο, τα ποσά της ειδικής αποζημίωσης ύψους έως 534 ευρώ. Ηδη, ο Γ. Βρούτσης υπέγραψε τη σχετική απόφαση για την εκταμίευση 1,86 εκατ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθούν τελικά οι πληρωμές. Παράλληλα και ενώ σιγά σιγά οι πλατφόρμες αιτήσεων κλείνουν, προγραμματίζεται μια ακόμη πληρωμή, αυτή τη φορά 800 ευρώ, από το πρώτο πακέτο στήριξης προς τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους στην ψηφιακή πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr αλλά βρίσκονται ακόμη στην αναμονή…

Εγκριση για ανέγερση ξενοδοχείου στου Ψυρρή

Εγκρίθηκε εντός της εβδομάδας η μελέτη ανέγερσης τριώροφου ξενοδοχείου πέντε αστέρων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην περιοχή του Ψυρρή. Πρόκειται για μια απόφαση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων, για οικόπεδο που βρίσκεται επί των οδών Αγαθάρχου και Λ. Νίκα. Η μελέτη κρίθηκε ότι εναρμονίζεται με τα γύρω μνημεία, με αποτέλεσμα να λάβει και την τελική έγκριση. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι στις άμεσες προθέσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η συγκεκριμένη επένδυση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στο μέλλον, εφόσον υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον από κάποιον τρίτο. Το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε αποκτηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η εταιρεία (ως ΓΕΚ τότε) είχε προβεί σε σειρά επενδύσεων στην αγορά ακινήτων, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας, προσδοκώντας σε σημαντικές υπεραξίες ενόψει των έργων ανάπλασης που προωθούνταν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μεταξύ άλλων, είχε αναπτύξει και συγκρότημα κατοικιών στο Μεταξουργείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή