Η Goodyear σε πάει πιο μακριά με 50% περισσότερα χιλιόμετρα

Η Goodyear σε πάει πιο μακριά με 50% περισσότερα χιλιόμετρα

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνοιξη στα Ζαγοροχώρια. Η καιρική αστάθεια σε όλο της το μεγαλείο. Ανεβαίνεις από τα Γιάννενα με λιακάδα, μυρίζεις τα ανθισμένα λουλούδια και ξαφνικά ο καιρός κλείνει. Μαύρα σύννεφα καταπίνουν τις κορυφές της Τύμφης και σε λίγα λεπτά μια πυκνή ομίχλη εξαφανίζει τα καταπράσινα δάση, τα φαράγγια ακόμη και τον ίδιο τον δρόμο. Η βρεγμένη φύση μοσχοβολάει αλλά η καταρρακτώδης βροχή που ξεκίνησε θα μείνει αξέχαστη. Το οδόστρωμα που έτσι κι αλλιώς είναι προβληματικό και με ελλιπέστατη σήμανση εξαφανίστηκε. Η πορεία συνεχίστηκε δειλά και σχεδόν… στα τυφλά. Πριν προλάβω να δυσανασχετήσω για την κακή μου τύχη συνειδητοποίησα πως είχα σύμμαχο. Τα ελαστικά EfficientGrip Performance 2 της Goodyear. Δεν ένιωθα καθόλου ολίσθηση, λες και ήμουν γαντζωμένη στην άσφαλτο κι έτσι κατάφερα να φτάσω στο Μεγάλο Πάπιγκο ασφαλής.

Οι επόμενες μέρες ήταν ηλιόλουστες και με βρήκαν όλες στο δρόμο. Οι αποστάσεις εδώ είναι τεράστιες και για να πας από το ένα χωριό στο άλλο μπορεί να χρειάζεσαι και 1,5 ώρα. Βίτσα, Μονοδένδρι, Δίλοφο, Κουκούλι, Καπέσοβο… Κι ακόμη μακρύτερα στο Ηλιοχώρι για βουτιές στον καταρράκτη τους. Κι έπειτα σου μπαίνει το ζιζάνιο και θέλεις να πας όλο και μακρύτερα: αφού έχεις φτάσει ως εδώ να μην περάσεις κι από την Κόνιτσα; Να μην ανέβεις στον Σμόλικα από τους Πάδες; Μια βόλτα ως το γοητευτικό Πωγώνι στα σύνορα με την Αλβανία; Όλη μέρα στο τιμόνι, από το ένα πέτρινο χωριό στο άλλο, να φωτογραφίζω πέτρινα γεφύρια και καλντερίμια ήσυχη μιας και τα EfficientGrip Performance 2 δίνουν 50% περισσότερα χιλιόμετρα* από ότι το προηγούμενο μοντέλο.

Η Goodyear σε πάει πιο μακριά με 50% περισσότερα χιλιόμετρα-1

Ακριβώς την ίδια ελευθερία ένιωσα και στα Άγραφα. Χωματόδρομος ακόμη εκεί, που διασχίζει το φαράγγι του Αγραφιώτη ποταμού. Να υψώνονται πλάι σου θεόρατα βουνά, άλλοτε γκρεμοί να χάσκουν δίπλα σου, και πότε πότε να συναντάς τα χωριά με τους λιγοστούς κατοίκους. Η φύση εδώ εξουσιάζει: αλπικά τοπία, φαράγγια, ορμητικά ρέματα και ποτάμια. Έφτασα νύχτα ερχόμενη από Γρεβενά μέσω Λίμνης Πλαστήρα, σε μια προσπάθεια εξερεύνησης που ανέβασε τα χιλιόμετρα και δυσκόλεψε την πορεία. Η κατάβαση στις απότομα κατηφορικές στροφές – πέταλα έως τα Βραγγιανά ήταν σχεδόν τρομακτική. Κάτω από το παρμπρίζ έβλεπα μόνο το… χάος και απλώς ήλπιζα να μην πατήσω καταλάθος έξω από τον στενό χωματόδρομο. Δεν ξέρω αν πάτησα τελικά, ξέρω μόνο ότι χάρη στα EfficientGrip Performance 2, δεν ένιωσα ούτε στιγμή να… «παραπατάω».

Μέχρι να βγω στον… πολιτισμό, το χωριό Κρέντης δηλαδή, διέσχισα όλο το φαράγγι με τα παράθυρα ανοιχτά να μπαίνουν μέσα οι μυρωδιές από την πλούσια βλάστηση. Δύο φορές αναγκάστηκα να φρενάρω απότομα καθώς πίσω από τις στροφές καραδοκούσαν κοπάδια από κατσίκια και αλεπούδες. Τέτοιο ακαριαίο φρενάρισμα δεν έχω ξαναπετύχει. Αν έχεις δηλαδή αυτοκίνητο με ζάντες από 15” μέχρι 19” και αναζητάς υψηλή χιλιομετρική απόδοση και κορυφαίες επιδόσεις φρεναρίσματος τα EfficientGrip Performance 2 είναι η πιο σωστή επιλογή. Το επιβεβαίωσα και στον Ασπροπόταμο Τρικάλων προσφάτως, όταν μετά από μία καλοκαιρινή βροχή ο δρόμος γέμισε βατραχάκια. Ζιγκ – ζαγκ το τιμόνι συνέχεια για να τους αποφύγω έχοντας εξαιρετική πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Ομοίως στην νότια Κρήτη όπου οι αποστάσεις ανάμεσα στα βουνά και στο Λιβυκό πέλαγος είναι μεγάλες, ταξίδεψα από παραλία σε παραλία, από νομό σε νομό χωρίς να ανησυχώ για το μέλλον των ελαστικών μου: η τεχνολογία Mileage Plus που δίνει ελαστικότητα και ευκαμψία επιπλέον αποτρέπει τις φθορές. Τους δίνει δηλαδή, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, άρα συνεισφέρει και στην προστασία του περιβάλλοντος.

*Εσωτερική δοκιμή. Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο EfficientGripPerformance. Διαστάσεις ελαστικών δοκιμής: 205/55R16 91V, αυτοκίνητο δοκιμής: VW Golf 7, τοποθεσία δοκιμής: ανοιχτοί δρόμοι στο Λουξεμβούργο και τη Γαλλία.

Η Goodyear σε πάει πιο μακριά με 50% περισσότερα χιλιόμετρα-2
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Αν θέλετε κι εσείς να κερδίσετε ένα σετ ελαστικών EfficientGrip Performance 2 για τις καλοκαιρινές σας διαδρομές στα βουνά ή τα νησιά μπείτε τώρα στη σελίδα της Goodyear στο Facebook  www.facebook.com/Goodyear.gr και πάρτε μέρος στον διαγωνισμό.

Η Goodyear σε πάει πιο μακριά με 50% περισσότερα χιλιόμετρα-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή