Κακουργηματικές διώξεις για το Μάτι ζητεί ο ανακριτής

Κακουργηματικές διώξεις για το Μάτι ζητεί ο ανακριτής

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντεύουν να συμπληρωθούν δύο χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες και η Δικαιοσύνη βρίσκεται ακόμα στη διερεύνηση για απόδοση ευθυνών και για τη δικαίωση σε θύματα και συγγενείς θυμάτων.

Ο ανακριτής που έχει αναλάβει τις έρευνες, Αθανάσιος Μαρνέρης, ζήτησε τώρα την άσκηση πρόσθετων διώξεων σε βαθμό κακουργήματος, από τα στοιχεία τα οποία, όπως αναφέρουν πληροφορίες, συνέλεξε πρόσφατα από εφόδους που πραγματοποίησε σε αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Η δίωξη που ζητείται να ασκηθεί αφορά υπαλλήλους της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας και η άσκησή της από τον εισαγγελέα, όπως είναι φυσικό, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ανάκριση, η οποία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί για τους βασικούς υπεύθυνους για τα τραγικά αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς, καθώς ο ανακριτής δεν έχει ακόμα φθάσει στο στάδιο των απολογιών. Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, δικαστικές πηγές εξέφραζαν προβληματισμούς, μήπως τελικώς και η υπόθεση με το Μάτι ακολουθήσει την ατέρμονα δικαστική διαδρομή της Χρυσής Αυγής, που η δίκη έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια και δεν λέει να τελειώσει.

Πάντως, η ανάκριση είχε διαβεβαιώσει πριν από έξι με επτά μήνες πως είναι στο τέλος της και ο συγκεκριμένος ανακριτής είχε δεσμευθεί προς τούτο, ενώ για τον λόγο αυτό, τότε, τον περασμένο Νοέμβριο, δεν έγινε δεκτό και το αίτημα για ανάθεση των ανακρίσεων σε έμπειρο εφέτη, όπως είχε ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών. Σε κάθε περίπτωση, έτσι όπως εξελίσσονται οι έρευνες, θύματα και συγγενείς τους θα περιμένουν για καιρό για να ξεκινήσει η δίκη για τους υπευθύνους για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που συγκλόνισαν τη χώρα μετά τον Πόλεμο. Ως φαίνεται, η Δικαιοσύνη κινδυνεύει να χάσει το στοίχημα και για αυτή την υπόθεση.

Αναφορικά, πάντως, με τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, πρόσφατα ο κ. Μαρνέρης προχώρησε σε εφόδους στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και σε άλλες υπηρεσίες που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς τη μοιραία εκείνη ημέρα. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε στις εφόδους αυτές προέκυψε το νέο αίτημα για άσκηση πρόσθετων διώξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή