Νέα όψη στην πλατεία Συντάγματος – Τι αλλάζει (φωτογραφίες)

Νέα όψη στην πλατεία Συντάγματος – Τι αλλάζει (φωτογραφίες)

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου», με τις τελευταίες εργασίες να αφορούν την πλατεία Συντάγματος.

Νέα όψη στην πλατεία Συντάγματος – Τι αλλάζει (φωτογραφίες)-1

Οι εργασίες για την επέκταση ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Βασίλη Αξιώτη, να τονίζει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πως «σε λιγότερο από 48 ώρες αποδόθηκε σε χρήση στους πολίτες», ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για πάνω από 1.000 τμ δημόσιου χώρου επί των οποίων δημιουργείται «μια πράσινη όαση».

Νέα όψη στην πλατεία Συντάγματος – Τι αλλάζει (φωτογραφίες)-2

Όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, «οι νέες ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος».

Νέα όψη στην πλατεία Συντάγματος – Τι αλλάζει (φωτογραφίες)-3
Νέα όψη στην πλατεία Συντάγματος – Τι αλλάζει (φωτογραφίες)-4

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις, ο κ. Αξιώτης σημείωσε ότι έχουν επιλεγεί και χρησιμοποιούνται έντεκα διαφορετικοί τύποι φυτοσυνθέσεων για να κοσμήσουν τον «Μεγάλο Περίπατο». Επιπλέον την Πέμπτη θα τοποθετηθούν στο Σύνταγμα τρεις φοίνικες, ενώ τα λευκά κυκλικά παγκάκια θα σκιάζονται φυσικά -όπως τονίστηκε- καθώς θα μεγαλώνουν τα δέντρα που βρίσκονται στο εσωτερικό της κατασκευής.

Νέα όψη στην πλατεία Συντάγματος – Τι αλλάζει (φωτογραφίες)-5
Νέα όψη στην πλατεία Συντάγματος – Τι αλλάζει (φωτογραφίες)-6

Όσον αφορά τα κυκλοφοριακά μέτρα, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο εξής είναι τρεις οι λωρίδες ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα αποκλειστικά για τα λεωφορεία. Για τα ταξί προβλέπεται η παλιά πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή