Προς τιμήν της Μάρσα Π. Τζόνσον – εμβληματικής gay ακτιβίστριας στις ΗΠΑ – το σημερινό doodle

Προς τιμήν της Μάρσα Π. Τζόνσον – εμβληματικής gay ακτιβίστριας στις ΗΠΑ – το σημερινό doodle

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιερωμένο στη Αφροαμερικανή Μάρσα Π. Τζόνσον, μια από τις πιο γνωστές ντραγκ κουίνς της Νέας Υόρκης, κορίτσι του δρόμου και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας  είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google

Ακτιβιστρια στις ταραχές του Stonewall, η Τζόνσον γεννήθηκε στο Ελίζαμπεθ του Νιού Τζέρσεϊ και υπήρξε δημοφιλής φιγούρα της γκέι και καλλιτεχνικής κοινότητας της Νέας Υόρκης από τη δεκαετία του 1960 μέχρι τη δεκαετία του 1990.

Προς τιμήν της Μάρσα Π. Τζόνσον – εμβληματικής gay ακτιβίστριας στις ΗΠΑ – το σημερινό doodle-1

Σύμφωνα με το σχετικό λήμμα της Wikipedia, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η Τζόνσον και η στενή φίλη της Σύλβια Ριβέρα, ίδρυσαν από κοινού το κίνημα «Επαναστάτες Δράσης Τραβεστί Δρόμου» (STAR) και συμμετείχαν εναργά σε παρελάσεις «Υπερηφάνειας» και σε άλλες ριζοσπαστικές  πολιτικές δράσεις.

Στη δεκαετία του 1980 η Τζόνσον συνέχισε τον ακτιβισμό της στους δρόμους, βοηθώντας και υποστηρίζοντας τις νεαρές ντραγκ κουίνς, τις τρανσέξουαλ και τα άλλα παιδιά που ζούσαν στις αποβάθρες της οδού Κρίστοφερ ή στο σπίτι τους, στο Λόουερ Ίστ Σάιντ, της Νέας Υόρκης.

Τον Ιούλιο του 1992, λίγους μήνερς λίγο μετά το Pride, το σώμα της Τζόνσον βρέθηκε να επιπλέει στον ποταμό Χάντσον στα ανοικτά της δυτικής Βίλατζ Πίερς.

Η αστυνομία αποφάνθηκε ότι ήταν αυτοκτονία, αν και οι φίλοι και υποστηρικτές της Τζόνσον είπαν ότι δεν είχε τάσεις αυτοκτονίας.

Μάλιστα, αργότερα έγινε γνωστό ότι η Τζόνσον είχε παρενοχληθεί κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το σώμα της.

Μετά από πιέσεις της ακτιβίστριας Μαράια Λόπεζ, τον Νοέμβριο του 2012, το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης άνοιξε εκ νέου την υπόθεση ως πιθανή ανθρωποκτονία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή