Ενας στους πέντε ο τυχερός για τα Πρότυπα

Ενας στους πέντε ο τυχερός για τα Πρότυπα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ένας στους πέντε υποψηφίους θα πάρει το εισιτήριο για τα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια. Χθες πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα οι εξετάσεις πανελλαδικού τύπου. Τις περισσότερες αιτήσεις δέχθηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων.

Ειδικότερα, οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα –εκτός από ένα τυπογραφικό λάθος σε ερώτηση στα Μαθηματικά, για το οποίο δόθηκε διευκρίνιση– και τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας. Οι περισσότερες αιτήσεις, 866, κατατέθηκαν για τις 78 θέσεις του Γυμνασίου Αναβρύτων. Συνολικά υποβλήθηκαν 6.464 αιτήσεις για 1.277 θέσεις σε Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια.

Ωστόσο, τις λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας έχουν οι υποψήφιοι που διεκδίκησαν θέση στα Πρότυπα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ). Οι εξετάσεις στα Πρότυπα ΓΕΛ έγιναν μόνο για κενές θέσεις που προέκυψαν και η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ενισχύοντας το επιχείρημα ότι έπρεπε να γίνουν εξετάσεις για όλες τις θέσεις των Προτύπων.

Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπαναχώρησε στις πιέσεις γονέων Πρότυπων Γυμνασίων, που ήθελαν τα παιδιά τους να προχωρήσουν στα Πρότυπα ΓΕΛ χωρίς εξετάσεις, παρά την αντίθετη αρχική ρύθμιση με βάση την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Ενδεικτικά, για τη μία θέση στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης κατατέθηκαν 48 αιτήσεις και για τις τρεις θέσεις στο 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών 108 αιτήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή