Σε νέες δραστηριότητες «ποντάρει» ο ΟΤΕ

Σε νέες δραστηριότητες «ποντάρει» ο ΟΤΕ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευελιξία και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων αποτελούν τμήμα της στρατηγικής του ομίλου ΟΤΕ, όπως είχε αναφέρει, αρχές Ιανουαρίου, σε ενημερωτικό σημείωμα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του εισηγμένου στο Χρηματιστήριο, Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, Μιχάλης Τσαμάζ. Με δεδομένο ότι τα έσοδα μειώνονται από παραδοσιακές δραστηριότητες (φωνή, sms), ο ΟΤΕ έχει εισέλθει, κατά τα τελευταία χρόνια, ή ετοιμάζεται να μπει σε νέες αγορές, δρομολογώντας το αμέσως προσεχές διάστημα δύο νέες δραστηριότητες.

Πρόκειται για το διαδικτυακό στοίχημα και για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών που αφορούν την πραγματοποίηση κάθε είδους online συναλλαγών. Η είσοδος στην αγορά του online στοιχήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί, αφότου οριστικοποιηθεί το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα τη διέπει, ενώ υπό σχεδιασμό βρίσκεται η υπηρεσία για τις άυλες συναλλαγές. 

Προς την κατεύθυνση αυτή έχει προηγηθεί η έναρξη της νέας υπηρεσίας «Over the Top» (ΟΤΤ) της Cosmote που είναι εμπορικά διαθέσιμα από τα τέλη του 2019. Η νέα αυτή streaming πλατφόρμα της Cosmote TV, η πρώτη στην Ελλάδα που συνδυάζει το on demand περιεχόμενο με το ζωντανό πρόγραμμα των ελεύθερων καναλιών, έχει αυξήσει τη συνδρομητική βάση της εταιρείας κατά 30.000 χρήστες. 

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2019, ο ΟΤΕ πάτησε το κουμπί εκκίνησης και της υπηρεσίας διαδικτυακής παραγγελίας φαγητού και καφέ Box. Πλέον, το επόμενο στάδιο της συγκεκριμένης εφαρμογής περιλαμβάνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τη δημιουργία νέων συνεργειών και συνεργασιών, ενδεχομένως και με μεγάλους παίκτες λιανικής πώλησης τροφίμων. 

Ενας από τους τομείς που διαφοροποιούν τη δραστηριότητα του ΟΤΕ, μετρώντας, ήδη, σχεδόν δύο χρόνια ζωής, περιλαμβάνει την ψηφιακή υπηρεσία για την ασφάλιση οχήματος, κατοικίας και πρωτοβάθμιας υγείας Cosmote Insurance η οποία, κατά πληροφορίες, καταγράφει σταθερή αύξηση της επισκεψιμότητας. Πάντως, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, τα νέα εγχειρήματα βρίσκονται υπό διαρκή αξιολόγηση και συνοδεύονται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τερματίστηκε η λειτουργία της πλατφόρμας Cosmotebooks, του διαδικτυακού βιβλιοπωλείου με περισσότερα από 500.000 βιβλία. 

Εκτός από τα εγχειρήματα που ξεκίνησαν είτε τους τελευταίους μήνες είτε τα τελευταία χρόνια, σταθερός πυλώνας της διαφοροποιημένης δραστηριότητας του ΟΤΕ αποτελεί η Cosmote e-value που δραστηριοποιείται στην εξυπηρέτηση πελατών (Contact Center), με το 20% των εσόδων της να προέρχεται από υπηρεσίες προς τρίτους. Οπως και ο κλάδος ICT, που επιτρέπει στην εταιρεία να δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών υποστήριξης και διαχείρισης έργων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Συμπληρωματικά με τους νέους αλλά και παλαιότερους τομείς που δεν σχετίζονται με τις παραδοσιακές δραστηριότητες, η ενίσχυση της ευελιξίας και η δημιουργία νέων πηγών εσόδων του ΟΤΕ επιδιώκονται να προέλθουν, όπως έχει αναφέρει ο κ. Τσαμάζ, μέσω και της δημιουργίας τριών νέων θυγατρικών με αντικείμενο την εξυπηρέτηση και την επαφή με τον πελάτη (τεχνικοί πεδίου, call centers, καταστήματα). Στόχος είναι οι εταιρείες αυτές να ακολουθήσουν το μοντέλο ανάπτυξης των Cosmote e-Value και  OTEGlobe.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή