Γρήγορο τεστ κορωνοϊού πριν την επιβίβαση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Γρήγορο τεστ κορωνοϊού πριν την επιβίβαση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα γρήγορο τεστ Covid-19 πριν την  πτήση τους έχουν την δυνατότητα να κάνουν – με το αζημίωτο –  ήδη από χθες, Δευτέρα, οι ενδιαφερόμενοι επιβάτες που πετάνε απο το διεθνές αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, το  μοναδικό στη Γερμανία που παρέχει αυτή τη δυνατότητα. 

Μάλιστα για τους επιβάτες που φθάνουν με το τραίνο, πέφτουν σχεδόν επάνω στο λεγόμενο Walk-In-Test Center, που βρίσκεται ανάμεσα στο Terminal I και στο συγκρότημα The Squaire με σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, γραφεία και ένα ξενοδοχείο.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δύο επιλογές: το τεστ των 139 ευρώ ή των 59 ευρώ.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Centogene που μαζί με τη Lufthansa και τη Fraport είχαν την ιδέα αυτής της δυνατότητας σε περιόδους αβεβαιότητας, προσφέρουν δύο εναλλακτικές:

Η πρώτη αφορά σε ένα λεγόμενο Fast-Track-Test, το οποίο μέσα σε δύο ή τρεις ώρες δίνει ασφαλή απάντηση και την αναγκαία βεβαίωση για πολλές χώρες του κόσμου που την ζητούν για να επιτρέψουν την είσοδο σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Και η δεύτερη αφορά σε ένα λιγότερο γρήγορο τεστ, που μπορεί να γίνει μια μέρα πριν το αεροπορικό ταξίδι, όπως εξήγησε ο Αρντ Ρολφς, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Centogene, παρουσιάζοντας το πρότζεκτ.

Η διαφορά αποτυπώνεται και στην τιμή.

Ενώ το πρώτο τεστ κοστίζει 59 ευρώ, το δεύτερο 139 ευρώ. «Αλλά και τα δύο είναι εξίσου υψηλής ακρίβειας», όπως τονίζει. 

Τόσο η Lufthansa όσο και Fraport  έχουν επενδύσει πολλές προσδοκίες σε αυτά τα τεστ. Ο λόγος είναι ότι και οι δύο εταιρείες προσπαθούν, έστω και υπό συνθήκες Covid-19, να κάνουν και πάλι τη βιομηχανία ταξιδιών προσοδοφόρα.

Το ίδιο πιστεύει και ο επικεφαλής της Centogene Αρντ Ρολφς. «Τα τεστ είναι ο μόνος κατάλληλος τρόπος για να τεθεί σε πάλι σε κίνηση η κοινωνική ζωή και η οικονομία της Γερμανίας πριν υπάρξει έναν ασφαλές εμβόλιο. 

Πηγή: Deutsche Welle

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή