Εφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στα νησιά (φωτογραφίες)

Εφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στα νησιά (φωτογραφίες)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία πτήση από την Τσεχία που δεν ήταν προγραμματισμένη και αμέσως μετά και μία πτήση της TUI Fly από το Ανόβερο της Γερμανίας εγκαινίασαν την τουριστική περίοδο στο Ηράκλειο, σήμερα το πρωί, μετά το άνοιγμα του αεροδρομίου Ηρακλείου, Νίκος Καζαντζάκης, για πτήσεις από το εξωτερικό.

Εφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στα νησιά (φωτογραφίες)-1

Το πρώτο αεροσκάφος έφτασε με πληρότητα 100% στο Ηράκλειο. Η υποδοχής έγινε, όπως απαιτεί το έθιμο, με μία υδάτινη αψίδα που σχηματίστηκε στην πίστα του αεροδρομίου και με μία μικρή τελετή, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, οι οποίοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες με κεράσματα και κρητική μουσική που έπαιζαν ζωντανά Κρήτες καλλιτέχνες.

Εφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στα νησιά (φωτογραφίες)-2

Οι επιβάτες όλων των ηλικιών και τηρούσαν πιστά τα μέτρα, κατά την άφιξή τους, δεν έδειξαν ανήσυχοι σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού και δήλωσαν έτοιμοι να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

Εφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στα νησιά (φωτογραφίες)-3

Διαβάστε σχετικά: Αποκαρδιωτικές εικόνες στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης: Άδειοι δρόμοι και «λουκέτα» (φωτογραφίες)

Κατά την άφιξη των πρώτων επισκεπτών ελήφθησαν δείγματα από 20 τουρίστες προκειμένου να εξεταστούν για κορωνοϊό, οι οποίοι θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. 

Με εννέα προγραμματισμένες πτήσεις εξωτερικού «ανοίγει» σήμερα το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων. «Ποδαρικό» έκανε στις 10:00, η πτήση FR 5338 της Ryanair από το Βίλνιους της Λιθουανίας μεταφέροντας 126 επιβάτες ενώ η επόμενη πτήση αναμένεται στα Χανιά στις 11:50. Πρόκειται για πτήση της Easy Jet από το Βερολίνο που θα μεταφέρει 164 επιβάτες.

Από Βουδαπέστη και Φρανκφούρτη οι πρώτες αφίξεις στην Κέρκυρα

Χαμογελαστοί και έτοιμοι να ξεκινήσουν τος διακοπές τους έφτασαν στην Κέρκυρα οι πρώτοι επισκέπτες με πτήσεις από την Βουδαπέστη και την Φρανκούρτη. 

Εφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στα νησιά (φωτογραφίες)-4
Εφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στα νησιά (φωτογραφίες)-5

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Με 12 πτήσεις τσάρτερ η έναρξη της τουριστικής περιόδου στη Ρόδο

Εφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στα νησιά (φωτογραφίες)-6

Φωτ. dimokratiki.gr

Με δώδεκα αφίξεις πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», ξεκινά σήμερα η τουριστική περίοδος στη Ρόδο.

«Ποδαρικό» για το αεροδρόμιο της Ρόδου, έκανε στις 10:05, η πτήση FHM1724 από τη Λειψία της Γερμανίας, μεταφέροντας 142 επιβάτες, τους οποίους οι τοπικές αρχες υποδέχθηκαν με μουσική, χορούς, τοπικά εδέσματα και αναμνηστικά δώρα. 

Οι επόμενες προγραμματισμένες πτήσεις σήμερα για Ρόδο φθάνουν από Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τσεχία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με περισσότερους από 1.500 τουρίστες.

Συνολικά 104 πτήσεις αναμένονται σήμερα από το εξωτερικό προς τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια. 

Προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα είναι η υποχρεωτική συμπλήρωση, 48 ώρες πριν από την ώρα αναχώρησης, ειδικής φόρμας στην πλατφόρμα https://travel.gov.gr με τα στοιχεία του εισερχόμενου, τη χώρα προέλευσης, τη διάρκεια παραμονής σε άλλες χώρες και τη διεύθυνση διαμονής του στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, cretapost.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή