TUDOR Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue”

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2018 κυκλοφόρησε στην αγορά το Black Bay Fifty-Eight, το οποίο πήρε το όνομά του από το έτος 1958, χρονιά που η Tudor δημιούργησε το πρώτο της καταδυτικό μοντέλο, στεγανό μέχρι 200 μέτρα βάθος. Είχε την κωδική ονομασία 7924 και έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο «Big Crown». Η πιο φρέσκια εκδοχή του εμβληματικού εκείνου μοντέλου είναι το άρτι αφιχθέν Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue”, με καντράν και στεφάνη σε μία πολύ ωραία απόχρωση του μπλε, η οποία έχει κι αυτή την ιστορία της. Το 1969 η Tudor παρουσίασε ένα εντυπωσιακό ρολόι καταδύσεων με μπλε καντράν και στεφάνη, το οποίο έγινε δεκτό με τόσο ενθουσιασμό από τους άνδρες του Γαλλικού Ναυτικού, αποτελώντας μέρος του εξοπλισμού τους την δεκαετία του 1970, ώστε σταδιακά η Tudor έντυσε και τα υπόλοιπα ρολόγια της σπορ συλλογής της με το ίδιο χρώμα. Δημιουργήθηκε έτσι μία ολόκληρη «σχολή» μοντέλων σ’ αυτόν τον τόνο του μπλε, που έμεινε στην ιστορία ως «Tudor Blue». Το νέο Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue” είναι άλλος ένας κρίκος σε αυτή την αλυσίδα.

TUDOR Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue”-1
Το παλιό και το νέο: αριστερά, ιστορικό μοντέλο καταδύσεων της Tudor και δεξιά το νέο Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue”.

 

Η κάσα του διατηρεί τη διάμετρο 39 χιλιοστών του πρωτότυπου μοντέλου του ’58 και είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, με σατινέ και γυαλισμένο φινίρισμα. Διαθέτει μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη καταδυτική στεφάνη με επιφάνεια από ανοδιωμένο αλουμίνιο, μεγάλη βιδωτή κορώνα με το χαρακτηριστικό ρόδο της TUDOR ανάγλυφο στην επιφάνειά της και σφραγίζει με ένα θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού.

TUDOR Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue”-2

Στο καντράν όλες οι ενδείξεις των ωρών και οι χαρακτηριστικοί δείκτες τύπου «χιονονιφάδας» φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση για άριστη ευκρίνεια στο σκοτάδι του βυθού.

TUDOR Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue”-3

Στο εσωτερικό φιλοξενείται ο αυτόματος Manufacture Calibre MT5402 με διπλής κατεύθυνσης skeleton ρότορα από συμπαγές βολφράμιο και ελατήριο από πυρίτιο που δεν επηρεάζεται από τα μαγνητικά πεδία. Ο μηχανισμός λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Φέρει επίσης πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από την επίσημη Ελβετική Αρχή Πιστοποίησης Χρονομέτρων, το γνωστό COSC, ξεπερνώντας μάλιστα κατά πολύ τις προδιαγραφές του COSC (που επιτρέπει -4 έως +6 δευτερόλεπτα απόκλιση ως προς τον απόλυτο χρόνο) ενώ η TUDOR εγγυάται απόκλιση της τάξης του -2 έως +4 δευτερόλεπτα την ημέρα.

TUDOR Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue”-4

Το TUDOR Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue” συνδυάζεται είτε με ατσάλινο μπρασελέ τριών συνδέσμων…

TUDOR Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue”-5

…είτε με μπλε λουράκι από ύφασμα «soft touch», ένα συνθετικό υλικό με ωραία ύφανση, το οποίο υφαίνεται στη Γαλλία σε αυθεντικούς αργαλειούς Jacquard του 19ου αιώνα από την εταιρεία Julien Faure, στην περιοχή Σεντ Ετιέν. Υπάρχει και μία τρίτη εξίσου ωραία επιλογή, από μπλε δέρμα με λευκές ραφές.

TUDOR Black Bay Fifty-Eight “Navy Blue”-6

Όπως προαναφέραμε, είναι ένα καθαρόαιμο ρολόι καταδύσεων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα μέχρι 200 μέτρα βάθος.

Δείτε το νέο ρολόι «ζωντανά» στο παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Tudor εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή