ΗΠΑ: Δικαστήριο επέτρεψε τελικά την κυκλοφορία του βιβλίου της ανιψιάς του Τραμπ

ΗΠΑ: Δικαστήριο επέτρεψε τελικά την κυκλοφορία του βιβλίου της ανιψιάς του Τραμπ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να επιτρέψει την έκδοση βιβλίου που έχει γράψει η ανιψιά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το οποίο περιέχει πιθανόν εκρηκτικές αποκαλύψεις αποφάσισε εφετείο στη Νέα Υόρκη, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Βάσει δικαστικών εγγράφων, ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster μπορεί να τυπώσει και να εκδώσει το βιβλίο των 240 σελίδων, το οποίο έγραψε η Μαίρη Τραμπ.

Στο βιβλίο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Ιουλίου, η ανιψιά του κ. Τραμπ χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο «τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο του κόσμου».

Ο Ρόμπερτ Τραμπ, ένας από τους αδελφούς του Αμερικανού προέδρου, προσέφυγε την προηγούμενη εβδομάδα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης για να εμποδίσει την έκδοση του βιβλίου, ισχυριζόμενος ότι παραβιάζει τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει η Μαίρη Τραμπ σε σχέση με την κληρονομία του Φρεντ Τραμπ, πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ.

Την Τρίτη ο δικαστής Χαλ Γκρίνγουολντ απαγόρευσε την κυκλοφορία του βιβλίου με τίτλο: Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man («Υπερβολικά πολλά και ποτέ αρκετά: Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο»).

Ωστόσο, την Τετάρτη, ο εφέτης Άλαν Σάινκμαν εκτίμησε ότι ο εκδότης «δεν έχει υπογράψει» τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που δεσμεύει τους Τραμπ και κατά συνέπεια ήρε την απαγόρευση κυκλοφορίας του βιβλίου.

Πάντως πρόσθεσε ότι θα αποφανθεί αργότερα για το αν η Μαίρη Τραμπ παραβίασε τη συμφωνία που έχει στόχο να αποτρέψει την αποκάλυψη μυστικών της οικογένειας.

Η Μαίρη Τραμπ, 55 ετών, είναι κόρη του Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ, του μεγαλύτερου αδελφού του Αμερικανού προέδρου ο οποίος πέθανε το 1981 σε ηλικία 42 ετών λόγω προβλημάτων που είχε με το αλκοόλ.

Στο βιβλίο διηγείται τα γεγονότα στα οποία υπήρξε μάρτυρας στο σπίτι των παππούδων της στη Νέα Υόρκη, όπου μεγάλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ με τις δύο αδελφές και τους δύο αδελφούς του.

«Περιγράφει έναν εφιάλτη τραυμάτων, καταστροφικών σχέσεων και ένα τραγικό μίγμα παραμέλησης και κακοποίησης», σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο.

Διαβάστε επίσης:

Στην πόλωση και στον διχαστικό λόγο ποντάρει πλέον ο Τραμπ

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή