Ο ΔΗΚΤΗΣ (02/07/20)

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στο ράλι των ελληνικών ομολόγων

Νέο ράλι κατέγραψαν χθες τα ελληνικά ομόλογα, παρά τη γενικότερη επιδείνωση που σημειώθηκε στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν μακριά από το ασφαλές καταφύγιο των ομολόγων και προς το ρίσκο των μετοχών, μετά και τα θετικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία, τα οποία μείωσαν την ανησυχία γύρω από το μέγεθος της κρίσης που προκαλεί η πανδημία.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς φλερτάρει με τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που βρέθηκε προ πανδημίας, στο 0,92%τον Φεβρουάριο, καθώς υποχώρησε χθες στο 1,14%, ενώ το spread έναντι της Γερμανίας συρρικνώθηκε στις 155 μονάδες βάσης. Βελτίωση σημειώθηκε σε ολόκληρη την ελληνική καμπύλη, με την απόδοση του 5ετούς να καταγράφει θεαματική βουτιά κατά 13% και να διαμορφώνεται στο 0,43%, επίπεδα στα οποία βρισκόταν στα τέλη του Φεβρουαρίου και προ κρίσης, ενώ στο 1,227% και σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η απόδοση του 15ετούς ομολόγου που εκδόθηκε τον Ιανουάριο.

Αναζητούνται οι νέες τάσεις στην ταχυδρομική αγορά​​​​​

Ανοικτό διαγωνισμό για τη μελέτη για την ανάπτυξη της ταχυδρομικής αγοράς, τις νέες τάσεις και τις προοπτικές, διενεργεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ). Στόχος της ανεξάρτητης αρχής είναι η αναμόρφωση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου, αλλά και η διαμόρφωση προτάσεων έργων που θα μπορούν να ενταχθούν σε καθεστώς χρηματοδότησης, όπως προγράμματα ΕΣΠΑ. Ως εκ τούτου, η ΕΕΤΤ καλεί τους ενδιαφερομένους, μέχρι τις 15 Ιουλίου, να καταθέσουν προσφορές για το εξάμηνης διάρκειας έργο της κατάρτισης της μελέτης, που έχει προϋπολογισμό της τάξεως των 135.000 ευρώ. 

Η Public ενισχύει το τμήμα ηλεκτρονικού εμπορίου

Tην ομάδα του public.gr ενισχύει ο Antoine Brouwer, στέλεχος με μακρά εμπειρία σε μερικούς από τους μεγαλύτερους ομίλους ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως. Ο κ. Brouwer αναλαμβάνει τον ρόλο του ειδικού σε θέματα ηλεκτρονικών αγορών (e-commerce industry expert) σε μία περίοδο που το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας έλαβε σημαντικό προβάδισμα κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού. Την περίοδο αυτή, οι online παραγγελίες του public.gr κατέγραψαν αύξηση κατά 7,8 φορές, ενώ ο όγκος των παραδόσεων αυξήθηκε πανελλαδικά κατά 26 φορές.

Εγκριση μελέτης για την Κασσιόπη

Ενα ακόμα βήμα προς την έκδοση των οικοδομικών αδειών πραγματοποιήθηκε χθες αναφορικά με την τύχη της επένδυσης του αμερικανικού ομίλου NCH Capital στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Ειδικότερα, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε τη μελέτη για την ανάπτυξη του παραθεριστικού χωριού, αποτελούμενου από ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων και 180 κλινών, όπως επίσης συγκροτήματος επαύλεων και διαμερισμάτων, ενός κέντρου αναζωογόνησης και μιας τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης. Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 120 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται για την πρώτη μεταβίβαση δημοσίου ακινήτου που ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ το 2013. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 12 προσφυγές κατά της συγκεκριμένης επένδυσης.

Δωρεά από ΟΠΑΠ στο «Αγία Σοφία»

Πλήρως ανακαινισμένη παρέδωσε χθες ο ΟΠΑΠ την καρδιολογική μονάδα του παιδιατρικού νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», η οποία έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία, έχει δυναμικότητα 20 κλινών και συνολική έκταση 570 τ.μ. Με την παράδοση του συγκεκριμένου έργου ολοκληρώνεται το 82% της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», την οποία υλοποιεί ο ΟΠΑΠ.

«Αυτό το έργο βρίσκεται στην καρδιά της δέσμευσής μας στην κοινωνική συνεισφορά και αποτελεί μεγάλο μέρος της στρατηγικής μας για την εταιρική υπευθυνότητα. Εως σήμερα, έχουμε ολοκληρώσει την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων κατά 82%. Συνολικά, έχουμε παραδώσει 26 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 20 νοσηλευτικές μονάδες, που στηρίζουν σημαντικά εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, τους γονείς τους και το προσωπικό των νοσοκομείων. Το έργο μας δεν σταματά εδώ, φυσικά, καθώς συνεχίζουμε και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην πλήρη ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων», ανέφερε ο Acting CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή