Ομαδικά πυρά κατά του Τύπου από διασήμους

Ομαδικά πυρά κατά του Τύπου από διασήμους

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλλιτέχνες και διασημότητες που κατά καιρούς βρέθηκαν στο στόχαστρο των ΜΜΕ, ζητούν πίσω το… αίμα τους. Χθες, Βρετανός δικαστής έκρινε ότι η αγωγή που κατέθεσε ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζόνι Ντεπ εναντίον της σκανδαλοθηρικής Sun, για συκοφαντική δυσφήμηση, μπορεί να προχωρήσει. Ο Αμερικανός αστέρας είχε καταθέσει  αγωγή εναντίον της εκδοτικής εταιρείας News Group Newspapers και του αρχισυντάκτη της Sun, Νταν Γούτον, για άρθρο του 2018, στο οποίο αναφερόταν ότι ο ηθοποιός βιαιοπραγεί κατά της γυναίκας του.

Τον Φεβρουάριο του 2015, ο Τζόνι Ντεπ παντρεύτηκε την ηθοποιό Αμπερ Χερντ, η οποία 15 μήνες αργότερα κατέθεσε αγωγή διαζυγίου, κατηγορώντας τον Ντεπ για σωματική βία, κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Η εκδίκαση της αγωγής συκοφαντικής δυσφήμησης κατά του εκδοτικού οργανισμού και του δημοσιογράφου αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και να διαρκέσει τουλάχιστον 20 ημέρες. Τόσο ο Τζόνι Ντεπ όσο και η πρώην σύζυγός του αναμένεται να καταθέσουν.

Την ίδια στιγμή, άλλος ένας αστέρας του Χόλιγουντ δικαιώθηκε. Ο βραβευμένος με Οσκαρ Αυστραλός ηθοποιός Τζέφρι Ρας, στον οποίο επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση. Η καταδικασθείσα αυστραλιανή εφημερίδα Daily Τelegraph, ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοχ, σε δημοσίευμά της το 2017, είχε κατηγορήσει τον διάσημο ηθοποιό για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά εις βάρος συμπρωταγωνίστριάς του, ισχυριζόμενη ότι η Sydney Theatre Company είχε λάβει την καταγγελία της ηθοποιού Εριν Τζιν Νόρβιλ, εναντίον του Ρας, στην οποία ισχυριζόταν  ότι την είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο στη διάρκεια της παράστασης του «Βασιλιά Ληρ».

Ομαδικά πυρά κατά του Τύπου από διασήμους-1

Απροστάτευτη από τη βασιλική οικογένεια ένιωθε η Μέγκαν Μαρκλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα (φωτ. REUTERS).

Τέλος, έγγραφα της αγωγής που κατέθεσε η δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, εναντίον της εκδοτικής εταιρείας Associated Newspapers και της σκανδαλοθηρικής Mail on Sunday, σχετικά με τη δημοσίευση αποσπασμάτων της ιδιωτικής αλληλογραφίας με τον πατέρα της, τον Αύγουστο του 2018, δείχνουν ότι η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι ένιωθε εντελώς απροστάτευτη από τη βασιλική οικογένεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της στον γιο της Αρτσι, που γεννήθηκε στις 6 Μαΐου της περασμένης χρονιάς.

Οπως ανέφεραν στο ανώτατο δικαστήριο οι νομικοί εκπρόσωποι της Δούκισσας, «η ενάγουσα είχε γίνει το αντικείμενο ενός μεγάλου αριθμού ψευδών και καταστροφικών δημοσιευμάτων από τις ταμπλόιντ εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου, κυρίως από τη Mail on Sunday, γεγονός που της προκάλεσε υπερβολική θλίψη και κλόνισε την ψυχική της υγεία. Δεδομένου ότι οι φίλοι της δεν την είχαν δει ποτέ σε τέτοια κατάσταση, ανησύχησαν για την κατάστασή της, κυρίως επειδή ήταν έγκυος, απροστάτευτη από τον θεσμό και χωρίς να της επιτρέπεται να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Η δίκη στην υπόθεση δεν αναμένεται να διεξαχθεί αυτόν τον χρόνο. Τον Μάιο, ωστόσο, ένας δικαστής απέρριψε μέρος του ισχυρισμού της ότι η εφημερίδα ενήργησε με δόλο επιτείνοντας τη ρήξη στις σχέσεις με τον πατέρα της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή