«Πονοκέφαλος» για Ξάνθη, εισαγόμενα κρούσματα

«Πονοκέφαλος» για Ξάνθη, εισαγόμενα κρούσματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Ξάνθη, ενώ συνεχίζεται και η καταγραφή εισαγόμενων κρουσμάτων. Οπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, χθες κατεγράφησαν 28 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα δέκα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ενώ επτά είναι εισαγόμενα από επισκέπτες που έφτασαν οδικώς στη χώρα μας από τα βόρεια σύνορα. Σημειώνεται ότι στη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ δεν περιλαμβάνονται αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν σε επιβάτες πτήσεων που έφτασαν προχθές στη χώρα. Από τα υπόλοιπα περιστατικά, δύο εντοπίστηκαν στην Καστοριά, τρία στη Δράμα, δύο στη Ροδόπη, δύο στη Λάρισα, ένα στην Κοζάνη και ένα στην Αττική.

Λόγω της συνεχιζόμενης επιδημίας στην Ξάνθη, χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την παράταση και αυστηροποίηση των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Ειδικότερα, από σήμερα έως και την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί, απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των 8 ατόμων, η προσέλευση των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες, δημοτικά καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα. Επιπρόσθετα στις κοινότητες Εχίνου και Μύκης, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ., είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της κοινότητας και συνεχίζεται η απαγόρευση της λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων περιστατικών που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας έως και χθες στην Ελλάδα είναι 3.458, εκ των οποίων 785 (22,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.914 (55,3%) με ήδη γνωστό κρούσμα. Η μέση ηλικία όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα είναι τα 47 έτη με ένα εύρος ηλικίας από 0 έως 102 έτη. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς ενώ χθες –έως αργά το απόγευμα– δεν είχε καταγραφεί νέος θάνατος. Συνολικά τα θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα είναι 192, εκ των οποίων το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω. Από τις αρχές της πανδημίας έως και χθες το απόγευμα είχαν ελεγχθεί συνολικά 320.427 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων 5.594 (1,7%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα θετικά δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή