Βρετανός υπ. Μεταφορών: Ο πατέρας του πρωθυπουργού δικαιούνταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα

Βρετανός υπ. Μεταφορών: Ο πατέρας του πρωθυπουργού δικαιούνταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Βρετανία η είδηση ότι ο ίδιος ο πατέρας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Στάνλει, ταξίδεψε στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, παραβλέποντας τις συστάσεις της βρετανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες της χώρας, να ταξιδεύουν μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ο Στάνλει Τζόνσον έφτασε την Τετάρτη το βράδυ στο εξοχικό του στο Χόρτο Πηλίου, για να «θωρακίσει» την περιουσία του από τον κορωνοϊό – όπως είπε ο ίδιος – και όχι δια διακοπές, όπως έγραψαν όλα σχεδόν τα βρετανικα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε σχετικά: Στο Πήλιο για διακοπές ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον παρά το «μπλόκο» στη Βρετανία (φωτογραφίες)

Μπροστά στην θύελλα κοινωνικών αλλά και πολιτικών αντιδράσεων – τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από μέλη της κυβέρνησης – ο βρετανός υπουργός Μεταφορών δήλωσε σήμερα ότι ο πατέρας του βρετανού πρωθυπουργού «δικαιούνταν» να ταξιδέψει στην Ελλάδα και δεν έκανε κανένα σφάλμα. 

«Πρόκειται για ταξιωδιωτική οδηγία επομένως ο καθένας μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει με την οδηγία», δήλωσε στο Sky News ο Γκραντ Σαπς.

Ερωτηθείς αν ο Στάνλεϊ Τζόνσον δικαιούνταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα, ο Σαπς απάντησε: «Ναι, το υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας το κατέστησε σαφές. Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή