Από τα παιδιά για τα παιδιά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργανωμένες εξορμήσεις που έδωσαν τροφή για σκέψη, παρατηρητικότητα στο φουλ, αλλά πάνω απ’ όλα συνεργασία.

Αυτά τα «υλικά» αξιοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων της Τήνου για τη δημιουργία του «TINOS guide & seek», του πρώτου δίγλωσσου πολιτιστικού οδηγού του νησιού που απευθύνεται σε παιδιά.

Στις σελίδες της εξαιρετικά εικονογραφημένης έκδοσης, μιας πρωτοβουλίας της νηπιαγωγού Φραντζέσκας Παπαγιαννοπούλου, υποτρόφου του προγράμματος START – Create Cultural Change και διοργανώτριας του παιδικού φεστιβάλ της Τήνου «Βεγγέρα Fest», χώρεσαν οι μύθοι και οι παραδόσεις του νησιού –από την καλαθοπλεκτική, τους περιστεριώνες και τη μαρμαροτεχνία μέχρι την τοπική γαστρονομία–, οι φιλικές σε μικρότερες ηλικίες πεζοπόρων διαδρομές του, τα χωριά και τα μουσεία του, ιδωμένα πάντα μέσα από τη ματιά των παιδιών.

Από τα παιδιά για τα παιδιά-1

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, μέσα από εργαστήρια γνωριμίας, εξερεύνησης και δημιουργικής γραφής, αγόρια και κορίτσια ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συστήσουν τον τόπο τους στους συνομηλίκους τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να μοιραστούν μαζί τους τα στοιχεία που περισσότερο αγαπούν σε αυτόν, χρησιμοποιώντας γρίφους, ακροστιχίδες, χάρτες, προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις.

Αν το φετινό καλοκαίρι σάς βρει στην Τήνο οικογενειακώς, για διακοπές ή ένα Σαββατοκύριακο, κατεβάστε και εκτυπώστε τον οδηγό από το tinosguideandseek.com.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή