Κυρ. Μητσοτάκης προς ΚΙΝΑΛ: Μη γίνετε εσείς σαν τους άλλους

Κυρ. Μητσοτάκης προς ΚΙΝΑΛ: Μη γίνετε εσείς σαν τους άλλους

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση στη Φώφη Γεννηματά για δημιουργική αντιπολίτευση μακριά από καταστροφολογία έκανε κατά την απάντησή του σε ερώτηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στην ομιλία της κ. Γεννηματά ο Πρωθυπουργός ζήτησε καλύτερη συνεργασία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης προειδοποιώντας με νόημα ότι «οι ίσες αποστάσεις μπορεί να οδηγήσουν και στο πολιτικό κενό.»

«Με εσάς, τουλάχιστον, είμαι σίγουρος ότι θα μπορούμε να κάνουμε μία ουσιαστική, ποιοτική αντιπαράθεση, η οποία θα αφήσει πίσω της μία φρασεολογία και έναν τρόπο έκφρασης πολιτικού λόγου που πιστεύω ότι ανήκει πια οριστικά στο παρελθόν,» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «το να ανεβάζετε τα ντεσιμπέλ δε σας καθιστά κατ' ανάγκη πιο υπεύθυνους.»

«Το ζήτημα είναι να μην γίνετε εσείς σαν τους άλλους, σαν και αυτούς. Η ευχή και η ελπίδα μου είναι να μην επιστρέψουμε σε αυτού του είδους την αντιπολίτευση, την οποία ο τόπος πλήρωσε πολύ ακριβά,» σχολίασε ο πρόεδρος της κυβέρνησης.

Κάλεσε μάλιστα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για μια σειρά ζητημάτων που έχουν θέσει, όπως το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, τη λιγνιτική παραγωγή και άλλα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έως τώρα η ελληνική οικονομία τα πήγε λιγότερο άσχημα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ διαπίστωσε ότι «η Αντιπολίτευση φαίνεται να ξεχνάει, όπως φαίνεται από την κριτική της,» ότι η χώρα διέρχεται μια εξωγενή και πρωτοφανή κρίση ως προς το μέγεθος και την έντασή της.

«Αν πιστεύετε, όμως, ότι με κάποιο μαγικό ραβδί μπορούμε να κρατήσουμε ακέραια όλα τα εισοδήματα σε μια οικονομία η οποία θα υποστεί μια βαθιά ύφεση, τότε ζείτε σε άλλο πλανήτη,» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αντέκρουσε το επιχείρημα της κ. Γεννηματά ότι το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας «Συν-Εργασία» συνιστά «μισή δουλειά, μισό μισθό», λέγοντας ότι με το πρόγραμμα αυτό «δουλεύοντας κάποιος τις μισές ώρες παίρνει σχεδόν το 100% του μισθού του».

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης των εργασιών στο Ελληνικών μερικές ώρες νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τη «συστηματική και  μεθοδική δουλειά όλων των συναρμόδιων υπουργείων» χάρη στην οποία «καταφέραμε να επιλύσουμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα» για μια επένδυση που κατά τον Πρωθυπουργό συμβολίζει «το πέρασμα από την παλιά, γκρίζα Ελλάδα του χθες σε μια πιο αισιόδοξη ανάπτυξη του αύριο.»

Υπογράμμισε τέλος ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για νέες παρεμβάσεις όπου απαιτηθούν, καθώς «έχουμε φυλάξει πυρομαχικά για να μπορούμε να τα αξιοποιούμε όταν είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε και όταν το επιτάσσουν οι περιστάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή