«Δεν παραβιάζω, ούτε περιφρονώ τους κανόνες», τονίζει ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

«Δεν παραβιάζω, ούτε περιφρονώ τους κανόνες», τονίζει ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως δεν περιφρονεί, ούτε παραβιάζει τους κανονές έστειλε ο 79χρονος Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στην Αθήνα, το βράδυ της Τετάρτης για να μεταβεί στη συνέχεια στην έπαυλή του στο Πήλιο. Προκειμένου να παρακάμψει την απαγόρευση αφίξεων Βρετανών στην Ελλάδα που ισχύει έως τις 15 Ιουλίου, ο Τζόνσον ήρθε στην Αθήνα μέσω Βουλγαρίας, προκαλώντας ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Στάνλεϊ Τζόνσον ανέφερε πως δεν ξέρει για την αντίδραση στη Βρετανία και πως ήρθε για να περάσει χρόνο ήσυχα και να οργανώσει το σπίτι του.

«Δεν ανέβασα τις φωτογραφίες στο Instagram για να δείξω πως περιφρονώ και παραβιάζω τους κανόνες. Ηταν πάντα απόλυτα ξεκάθαρο από την ελληνική κυβέρνηση ότι το μόνο που απαγορευόταν ήταν οι αφίξεις με απευθείας πτήσεις από την Αγγλία. Τότε διάβασα στον ελληνικό Τύπο, νομίζω πως ήταν ο υπουργός Τουρισμού που το επιβεβαίωσε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο 79χρονος πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού τόνισε: «Ηταν πάντοτε πολύ μεγάλη μου χαρά να έρχομαι στην Ελλάδα. Ας ανοίξουμε αυτή τη γέφυρα όσο πιο γρήγορα γίνεται», μια πρόταση που από βρετανικής πλευράς εισακούστηκε, καθώς νωρίτερα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις χώρες που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη «λευκή λίστα» για απευθείας πτήσεις προς τη Βρετανία, χωρίς οι επιβάτες να περνούν υποχρεωτική καραντίνα, με την Ελλάδα να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές.

Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα ερωτήματα σχετικά με το ταξίδι του πατέρα του στην Ελλάδα -παρά τις τρέχουσες συστάσεις προς τους Βρετανούς υπηκόους να αποφεύγουν τα μη αναγκαία διεθνή ταξίδια- πρέπει να απευθυνθούν στον ίδιο τον Στάνλεϊ Τζόνσον.

«Νομίζω ότι θα έπρεπε πραγματικά να το θέσετε σε εκείνον», δήλωσε ο κ. Τζόνσον στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή