Εφυγε από τη ζωή ο Ένιο Μορικόνε

Εφυγε από τη ζωή ο Ένιο Μορικόνε

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε ο Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Κατά το πρακτορείο, ο Ένιο Μορικόνε απεβίωσε τη νύχτα σε κλινική στη Ρώμη, όπου νοσηλευόταν καθώς είχε σπάσει τον μηρό του.

Γεννηθείς στη Ρώμη το 1928, ο Μορικόνε έγραψε μουσική για περίπου 400 ταινίες, αλλά το όνομά του συνδέθηκε στενότερα με τον σκηνοθέτη Σέρτζιο Λεόνε, με τον οποίο συνεργάστηκε στα κλασικά πλέον Spaghetti Westerns καθώς και στο «Once Upon a Time in America» (Κάποτε στην Αμερική).

Ο Μορικόνε δούλεψε σε όλα σχεδόν τα είδη ταινιών – από ταινίες τρόμου έως κωμωδίες – και μερικές από τις συνθέσεις του έγιναν ίσως πιο διάσημες και από τις ταινίες για τις οποίες τις έγραψε.

Μεταξύ άλλων, συνέθεσε τη μουσική των ταινιών «Για μια χούφτα δολάρια» και «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος».

Ο Μορικόνε βραβεύθηκε με Όσκαρ το 2016 για το γουέστερν του Κουέντιν Ταραντίνο «Οι μισητοί οκτώ», ενώ το 2007 είχε τιμηθεί από την Ακαδημία για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή