Ένταξη στο Π.Ν. του ΠΓΥ «Ηρακλής» – Τιμητική διάκριση στον Π. Λασκαρίδη (φωτογραφίες)

Ένταξη στο Π.Ν. του ΠΓΥ «Ηρακλής» – Τιμητική διάκριση στον Π. Λασκαρίδη (φωτογραφίες)

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού εντάσσεται από σήμερα το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «Ηρακλής» και στην τελετή έδωσαν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το πλοίο αποτελεί δωρεά της οικογένειας Λασκαρίδη, με την ΠτΔ να απονέμει στον πρόεδρο του Ιδύματος «Αικ. Λασκαρίδη», Πάνο Λασκαρίδη, τον τίτλο του Υποναυάρχου επί τιμή και ο ΥΠΕΘΑ  τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής

Ένταξη στο Π.Ν. του ΠΓΥ «Ηρακλής» – Τιμητική διάκριση στον Π. Λασκαρίδη (φωτογραφίες)-1

Ο «Ηρακλής» είναι το δεύτερο πλοίο Γενικής Υποστήριξης που δωρίζει στο Πολεμικό Ναυτικό η οικογένεια Λασκαρίδη, μετά το «Άτλας Ι», που παραδώθηκε στο Π.Ν. τον Δεκέμβριο του 2019.

Το νέο πλοίο, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού, είναι μήκους 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.500 τόνων, κατασκευής 2002. Διαθέτει 2 προωστήριες μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, 2 αξονικές γεννήτριες, 4 εγκάρσιους προωθητήρες, (2 πλώρα και 2 πρύμα) επιπλέον των 2 κύριων ελίκων των κύριων μηχανών. Έχει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα άνω των 2.600 τόνων.

Ένταξη στο Π.Ν. του ΠΓΥ «Ηρακλής» – Τιμητική διάκριση στον Π. Λασκαρίδη (φωτογραφίες)-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή