Τηλεδιάσκεψη για το Κόσοβο με τη συμμετοχή Μακρόν και Μέρκελ την Παρασκευή

Τηλεδιάσκεψη για το Κόσοβο με τη συμμετοχή Μακρόν και Μέρκελ την Παρασκευή

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύνοδος κορυφής με τη μορφή τηλεδιάσκεψης πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, υπό την αιγίδα της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο.

Στόχος είναι «να επαναληφθεί ο διάλογος» ανάμεσα στους δύο πρώην εχθρούς, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία τη Δευτέρα.

Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Αβντουλάχ Χότι, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ, καθώς και ο ειδικός αντιπρόσωπος της Ε.Ε. για τα δυτικά Βαλκάνια Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Η σύνοδος μπορεί «να επιτρέψει στην ΕΕ να διευκολύνει την επίλυση των διαφορών τους», προστίθεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Η σύνοδος της Παρασκευής, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μακρόν, όπως διευκρινίζει η γαλλική προεδρία, ακολουθεί εκείνη που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2019 στο Βερολίνο και κατά την οποία η Σερβία και το Κόσοβο δέχθηκαν, υπό την αιγίδα της Γαλλίας και της Γερμανίας, να επαναλάβουν τις συνομιλίες τους, 20 χρόνια μετά την ένοπλη σύγκρουσή τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή