Το «αντίο» του Μορικόνε στους αγαπημένους του: «Εγώ, ο Ενιο Μορικόνε, πέθανα»

Το «αντίο» του Μορικόνε στους αγαπημένους του: «Εγώ, ο Ενιο Μορικόνε, πέθανα»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την νεκρολογία του φρόντισε να γράψει ο διάσημος Ιταλός μουσικοσυνθέτης Ένιο Μορικόνε, πριν πεθάνει, αποχαιρετώντας ουσιαστικά μέσα από το χειρόγραφό του τους αγαπημένους του  ανθρώπους.

Ο οσκαρικός συνθέτης του παγκόσμιου κινηματογράφου απεβίωσε την νύχτα της Κυριακής σε κλινικη της Ρώμης, σε ηλικία 91 ετών. 

Το «αντίο» του Μορικάνε στην οικογένεια και στους φίλους του δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο του, λίγες ώρες μετά τον θάνατό του.

«Εγώ, ο Ενιο Μορικόνε, πέθανα» είναι ο τίτλος του αποχαιρετιστήριου σημειώματος του πολυβραβευμένου συνθέτη προς τα παιδιά, τα εγγόνια, τους φίλους και κυρίως την πολυαγαπημένη του σύζυγο – σύντροφο ζωής, Μαρία.

«Ελπίζω να καταλάβουν πόσο τους αγάπησα» γράφει ο Μορικόνε. 

Στην σύζυγό του Μαρία, λέει:  «Ανανεώνω την εξαιρετική αγάπη που μας κράτησε μαζί και λυπάμαι που την εγκαταλείψα. Σε σένα το πιο επίπονο αντίο». 

Στο τέλος της επιστολής του, ο Μορικόνε εξηγεί γιατί έδωσε οδηγίες για κηδεία σε κλειστό κύκλο:«για έναν και μόνο λόγο: Δεν θέλω να ενοχλήσω» 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή