Superleague: Αγρια ομορφιά στην «ουρά»

Superleague: Αγρια ομορφιά στην «ουρά»

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας των πλέι άουτ, με τις τρεις ομάδες που εμπλέκονται στη μάχη της παραμονής να παίρνουν εκτός έδρας ισοπαλίες κόντρα σε αντιπάλους βαθμολογικά αδιάφορους, κρατώντας έτσι τις… αποστάσεις που είχαν πριν από την έναρξη της 5ης αγωνιστικής του δικού τους «μίνι» πρωταθλήματος, μόλις δύο στροφές πριν από το φινάλε. Με τα παιχνίδια στη Λαμία και τη Λάρισα να ολοκληρώνονται 0-0, το μενού ήταν χορταστικό μόνο στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος προηγήθηκε δύο φορές αλλά ισοφαρίστηκε ισάριθμες από τον Παναιτωλικό, με το 2-2 να στέλνει τους Αγρινιώτες το ερχόμενο Σάββατο στον «τελικό» της Ν. Σμύρνης με πλεονέκτημα ενός βαθμού έναντι του Πανιωνίου.

Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε δύο φορές στο σκορ. Στο 35΄ ο Μουνιέ «απάντησε» με μακρινή κεφαλιά στο γκολ – φάουλ του (πρώην παίκτη του Παναιτωλικού) Γκάλο από το 18΄, ενώ ακόμα πιο άμεση ήταν η δεύτερη ισοφάριση της ομάδας του Αγρινίου: όταν οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μανούσου στο 60΄ σε ανατροπή του Ντε Πο από τον Λιάβα, ο 17χρονος Κωνσταντόπουλος (έκανε ντεμπούτο) ισοφάρισε με προβολή στο 62΄.

Στο εξ αναβολής λόγω κορωνοϊού παιχνίδι της Λαμίας με την Ξάνθη, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το μεγάλο «διπλό» εκμεταλλευόμενοι την αποβολή του Βλαχομήτρου (δύο κίτρινες) από το 29΄, αλλά έχασε τρεις ευκαιρίες στο τέλος και έσωσε μόνο τον βαθμό.

Αποβολή υπήρξε και στη Λάρισα, όπου ο Πανιώνιος έμεινε με 10 λόγω της 2ης κίτρινης του Ντομίνγκες στο 31΄ και έπαιξε για την ισοπαλία, με πρωταγωνιστή τον Κότνικ. Η ΑΕΛ είχε δοκάρι με τον Παπάζογλου στο 39΄.

Στην 6η αγωνιστική (και 1η του β΄ γύρου) των πλέι οφ, την παράσταση δεν την έκλεψε ούτε το ευρύ 4-1 της νίκης της ΑΕΚ επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη, ούτε το ισόπαλο 2-2 του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ούτε και το στείρο 0-0 στο ντέρμπι Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός. Πρωταγωνιστής της αγωνιστικής αναδείχθηκε ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης, ο οποίος κατάφερε να βάλει… μπουρλότο σε ένα παιχνίδι παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά και να προκαλέσει πάλι συζητήσεις για το εάν και κατά πόσον οι Ελληνες διαιτητές είναι ικανοί να παίξουν τα ντέρμπι.

Δύο αποφάσεις του (η μη αποβολή του Μπα στο 41΄ και ο καταλογισμός ανύπαρκτου πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, σε φάση που είδε και ξαναείδε μέσω VAR) προκάλεσαν τη μήνιν του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» επανήλθαν με νέα ανακοίνωση και ζήτησαν από την ΚΕΔ την αποπομπή του κ. Κομίνη, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Για τρίτη φορά την εφετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε ξεκάθαρα από το δίδυμο των κ. Κομίνη – Σκουλά, διαιτητή και υπεύθυνου VAR στο χθεσινό ντέρμπι. Είναι δεδομένο ότι οι ξένοι διαιτητές έδειξαν με την παρουσία τους στους αγώνες της εφετινής περιόδου πως η ελληνική διαιτησία έχει να διανύσει αρκετά βήματα για να ανέβει επίπεδο. Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις που είτε από δόλο, είτε από ανεπάρκεια, δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της Super League. Κρίνεται επιβεβλημένο ενόψει του καταρτισμού των πινάκων της επόμενης σεζόν, η ΚΕΔ να αφήσει εκτός τον κ. Κομίνη και να ελέγξει την επάρκεια του κ. Σκουλά».

Superleague: Αγρια ομορφιά στην «ουρά»-1

• Η Σούπερ Λίγκα οριστικοποίησε και ανακοίνωσε το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος: ΠΛΕΪ ΟΦ: 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 8/7: 19.15 Αρης – Ολυμπιακός, 21.00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, 21.30 ΑΕΚ – ΟΦΗ. 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 11/7: 21.30 ΟΦΗ – Αρης. ΚΥΡΙΑΚΗ 12/7: 20.00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, 21.45 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7: 19.15 Αρης – Παναθηναϊκός, 19.15 ΟΦΗ -Ολυμπιακός, 21.30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. 10Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 19/7 (20.00): Ολυμπιακός – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Αρης, Παναθηναϊκός – ΟΦΗ.

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ: 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 11/7 (19.15): Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος – Παναιτωλικός, Λαμία – Λάρισα, Βόλος – Ατρόμητος. 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 18/7 (19.15): Λάρισα – Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης – Λαμία, Ατρόμητος – Πανιώνιος, Παναιτωλικός – Βόλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή