Ινδία: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Ινδία: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 20.000 είναι πλέον οι θάνατοι στην Ινδία που αποδίδονται σε επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς πλησιάζοντας τα 720.000 συνολικά, καθώς η χώρα της νότιας Ασίας συνεχίζει να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, εν μέσω των ολοένα πιο δυσοίωνων προβλέψεων για την ινδική οικονομία.

Οι θάνατοι και τα κρούσματα αυξάνονται με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τριών μηνών καθώς οι αρχές αίρουν το lockdown στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων, αφού τα μέτρα άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους άνεργους και ανάγκασαν εταιρείες να κλείσουν.

Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέγραψε 467 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 20.160. Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 22.252, με το σύνολό τους να φθάνει τα 719.665.

Η Ινδία ξεπέρασε χθες Δευτέρα τη Ρωσία και κατατάσσεται πλέον στην τρίτη θέση στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Πάντως ο δείκτης θνητότητας παραμένει χαμηλός: είναι 0,15, έναντι 3,97 στις ΗΠΑ και 6,65 στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τους υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε τη Δευτέρα το όριο των 130.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ η χώρα κατέγραψε νέο εξαιρετικά ανησυχητικό ημερήσιο απολογισμό νέων κρουσμάτων μόλυνσης, που ανήλθαν σε σχεδόν 55.000, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Διαβάστε επίσης:

Σαράντα τρία νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα, εισαγόμενα τα 36

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή