Οργή για την Γκισλέιν Μάξγουελ, στο φως λεπτομέρειες της σύλληψής της

Οργή για την Γκισλέιν Μάξγουελ, στο φως λεπτομέρειες της σύλληψής της

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργή προκάλεσε η δημοσιοποίηση φωτογραφίας, η οποία απεικονίζει τη συλληφθείσα Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφο και συνεργό του αυτόχειρος παιδεραστή Επσταϊν, να κάθεται αναπαυτικά στον θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στο πλάι της, στον θρόνο, που συνήθως καταλαμβάνει ο πρίγκιπας Φίλιππος, εμφανίζεται να χαλαρώνει ο αστέρας του Χόλιγουντ, Κέβιν Σπέισι, εναντίον του οποίου αφθονούν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων αγοριών. Η φωτογραφία μπορεί να «βυθίζει» για μία ακόμα φορά τη βασιλική οικογένεια στο  παιδεραστικό σκάνδαλο, αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν «πάρτι» με τις παλιότερες  φωτογραφίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παρέα με την Γκισλέιν Μάξγουελ και τον Τζέφρι Επσταϊν.

Οι Βρετανοί έχουν εξοργιστεί με τη Μάξγουελ, θεωρώντας ότι ο θρόνος συμβολίζει την εξουσία του μονάρχη και κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να κάθεται σε αυτόν. Η Μάξγουελ και ο Σπέισι, λένε, επιδεικνύουν ασέβεια προς τη βασίλισσα, αλλά και προς τη χώρα. Ωστόσο, η χρήση των βασιλικών θρόνων των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θεωρείται μικρότερη προσβολή από αυτήν που θα προκαλούσε η χρήση στην αίθουσα του θρόνου στο ανάκτορο του Αγίου Ιακώβου, ενώ κανείς, εκτός από τον μονάρχη, δεν έκατσε ποτέ στον θρόνο της Στέψης στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ.

Οργή για την Γκισλέιν Μάξγουελ, στο φως λεπτομέρειες της σύλληψής της-1

Πέρα, όμως, από αυτή την εξωφρενική για τις βρετανικές παραδόσεις, προσβολή, η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας εξακολουθεί να αγωνιά για τις αποκαλύψεις που ενδεχομένως να κάνει η Βρετανίδα κοσμοπολίτισσα Μάξγουελ σχετικά με την εμπλοκή του πρίγκιπα Ανδρέα στο σκάνδαλο Επσταϊν. Επανειλημμένως οι αμερικανικές διωκτικές αρχές τον έχουν καλέσει να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για τη δράση του αυτόχειρος χρηματιστή, αλλά ο ίδιος αρνείται να το πράξει, όπως αρνείται και ότι είχε ερωτική συνεύρεση με 17χρονη που του γνώρισε η Μάξγουελ. Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Λόρα Γκόλντμαν, πρώην τραπεζίτης και φίλη της συλληφθείσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο BBC, τονίζοντας ότι η Μάξγουελ της είχε πει ότι δεν επρόκειτο ποτέ να αποκαλύψει οτιδήποτε για τον πρίγκιπα Ανδρέα.

Tέλος, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για την παρακολούθηση και σύλληψη της Γκισλέιν Μάξγουελ από το FBI. Οι πράκτορες της ομοσπονδιακής υπηρεσίας λίγο έλειψε να αποκαλυφθούν καθώς ένας γείτονας της υπό παρακολούθηση έπαυλης-κρησφύγετου  της Μάξγουελ, στο Νιου Χαμσαϊρ, παραπονέθηκε για τον διαρκή θόρυβο που έκαναν τα κατασκοπευτικά drones στην περιοχή. Καθώς ο ενοχλημένος γείτονας δεν επείσθη από τις δικαιολογίες των Αμερικανών πρακτόρων, κάλεσε την αστυνομία να τους συλλάβει. Ετσι, είκοσι πάνοπλοι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση και όρμησαν το πρωί της Πέμπτης στην απομονωμένη έπαυλη. Πέρα από τις κατηγορίες για μαστροπεία και  διακίνηση ανήλικων κοριτσιών, η Μάξγουελ κατηγορείται ότι συμμετείχε ενεργά στη σεξουαλική τους κακοποίηση μαζί με τον Επσταϊν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή