Η Τουρκία δοκίμασε τους ρωσικούς S-400 σε αμερικανικά μαχητικά

Η Τουρκία δοκίμασε τους ρωσικούς S-400 σε αμερικανικά μαχητικά

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμές των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 σε αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 τον Νοέμβιο του 2019, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS από την Άγκυρα, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

Νωρίτερα μια σειρά μέσων ενημέρωσης επικαλούμενα το ενημερωτικό ιστότοπο Fighter Jets World είχαν γράψει για τις δοκιμές των S-400 σε αμερικανικά μαχητικά.

Εκείνη την περίοδο, συγκεκριμένα στις 16.11.2019, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας Ισμαήλ Ντεμίρ, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία αγόρασε τα πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία για να τα χρησιμοποιήσει, «όχι για να τα βάλει στην άκρη»

Λίγες μέρες αργότερα, είχε γίνει γνωστό ότι επρόκειτο να δοκιμαστούν οι S400. Δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση της δοκιμής. Ωστόσο, οι αρχές της επαρχίας της Άγκυρας επιβεβαίωσαν ότι θα γίνουν πτήσεις μαχητικών F-16 σε χαμηλό ύψος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή