Ασπίδα προστασίας στον Ν. Παππά

Ασπίδα προστασίας στον Ν. Παππά

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ενέσεις τόνωσης του ηθικού της κοινοβουλευτικής του ομάδας –σε πολύ υψηλούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση– προχώρησε χθες ο Αλ. Τσίπρας, επιχειρώντας να αλλάξει το βαρύ κλίμα που υπάρχει, να μην επιτρέψει άλλες αμφισβητήσεις στο εσωτερικό του και να συσπειρώσει τα στελέχη του απέναντι στη Ν.Δ.

Απλώνοντας μια ασπίδα προστασίας στον Ν. Παππά, χωρίς να αναφέρεται στον ίδιο ονομαστικά και στην υπόθεση Καλογρίτσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τη λάσπη που πετάει το Μαξίμου στα στελέχη του κόμματος, επιχειρώντας να μετατρέψει την πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο. «Επιστρατεύουν μαζί με την τρομοκρατία τη συκοφαντία. Μαζί με το κράτος το παρακράτος. Μαζί με την αστυνομία, τη μαφία» και συμπλήρωσε πως «καμία άλλη έκφραση δεν μπορεί να αποδώσει την ανηθικότητα της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρούν, προκειμένου να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας». Γνωρίζοντας πως η σύγκρουση με τη «γαλάζια» παράταξη θα συνεχιστεί και ενδεχομένως νέες αποκαλύψεις δουν το φως της δημοσιότητας το επόμενο διάστημα, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους «85» του κόμματός του να «υψώσουν ένα ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού κομματικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη αλλά, μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλειστή σύσκεψη που ακολούθησε ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας για πρώτη φορά σε σχέση με τις καταγγελίες του Χρ. Καλογρίτσα, φέρεται να τόνισε πως κάποια συμφέροντα δεν του συγχωρούν πως πλήρωσαν για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ εκτίμησε πως «ο πόλεμος θα ενταθεί και όλοι πρέπει να κινηθούμε συντονισμένα». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που μίλησαν στην «Κ», ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε την εκτίμηση πως απαντήσεις θα μπορούσε, όποιος θεωρεί ότι συκοφαντείται, να δώσει και μέσω της νομικής οδού προκειμένου να κλείσει το στόμα του αντιπάλου. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ζήτησε «να είμαστε κατηγορηματικοί στις διαψεύσεις μας» και το κόμμα να εμφανιστεί ενωμένο σαν μια γροθιά. Στην ίδια γραμμή, η Ολγα Γεροβασίλη φέρεται να επισήμανε πως «όταν επιτίθενται σε έναν επιτίθενται σε όλους». «Ο αντίπαλος έχει υπεροπλία σε όλα τα επίπεδα εκτός από ένα: το ηθικό. Αυτό το φυλάμε ως κόρη οφθαλμού όλοι μας», είπε ο Κ. Ζαχαριάδης.

Κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, περνώντας στην αντεπίθεση, επισήμαναν πως «οι ισχυρισμοί του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του, κ. Λοβέρδου, για δήθεν εικονικά τιμολόγια 3 εκατ. ευρώ απορρίφθηκαν από την ελβετική Δικαιοσύνη, που τον υποχρέωσε να καταβάλει τα χρήματα αυτά στην CCC».

Από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας, πάντως ο Αλ. Τσίπρας έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα του «σκληρού ροκ» που ετοιμάζει απέναντι στον πρωθυπουργό. Στην προσπάθεια που γίνεται από το Μαξίμου όλο το τελευταίο διάστημα να τον βάλει στο ίδιο κάδρο με τον Ν. Παππά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με την ταύτιση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Στ. Πέτσα. «Είναι λίστα Μητσοτάκη – Πέτσα», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «ας μην τα χρεώνουμε όλα στον κ. Πέτσα, άλλο αν αυτός πιθανώς θα έχει ποινικές ευθύνες αργότερα. Τις βαριές πολιτικές ευθύνες γι’ αυτό το αίσχος τις έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

Επιχειρώντας να ενώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του και να αφήσει πίσω την αμηχανία των τελευταίων ημερών, ο Αλ. Τσίπρας έφτασε στη χθεσινή τοποθέτησή του ακόμη και λίγο πριν από το «σκαλοπάτι των εκλογών». Προσφυγή σε πρόωρες κάλπες δεν ζήτησε, όμως δεν παρέλειψε να πει πως «δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν την κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν τη δημοκρατία. Δεν πάει άλλο», κατέληξε, θέτοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή