Βανδάλισαν τις ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου

Βανδάλισαν τις ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aγνωστοι βανδάλισαν τις ζαρντινιέρες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, χθες αργά το βράδυ. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της πορείας που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας εναντίον του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις και ενώ ο κόσμος βρισκόταν ακόμα συγκεντρωμένος στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους, ομάδα περίπου 30 ατόμων έβαψε συνθήματα με μαύρο σπρέι σε τουλάχιστον 10 ζαρντινιέρες από όσες τοποθετήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Τα συνθήματα ήταν γραμμένα πρόχειρα με στόχο περισσότερο να προκαλέσουν φθορά παρά να «συμβολίσουν» κάτι. Μάλιστα μετά συντονισμένη προσπάθεια οι άγνωστοι κατάφεραν να  αναποδογυρίσουν μία από τις μικρότερες ζαρντινιέρες η οποία βρίσκεται μπροστά στα Προπύλαια. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν περιμετρικά, ωστόσο εξαιτίας του πλήθους που ήταν συγκεντρωμένο στην περιοχή εκτιμήθηκε ότι θα ήταν επικίνδυνη η  οποιαδήποτε παρέμβαση για τη σύλληψη των αγνώστων.

Από τον Δήμο Αθηναίων τονίζεται ότι οι ζαρντινιέρες είναι βαμμένες με ειδικές αντιγκράφιτι μπογιές προκειμένου να μπορούν να καθαριστούν εύκολα. Χθες, λίγο μετά τις δώδεκα τη νύχτα συνεργεία καθαριότητας του δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νικόλαο Αβραμίδη βρέθηκαν στην Πανεπιστημίου προκειμένου να καθαρίσουν τις μουτζούρες από τις ζαρντινιέρες. Στόχος είναι όπως επεσήμαναν πηγές του δήμου, «αύριο το πρωί που οι Αθηναίοι θα ξυπνήσουν, οι ζαρντινιέρες να είναι καθαρές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή