Εβδομο σερί πρωτάθλημα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Εβδομο σερί πρωτάθλημα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μόνο θετικά αποτελέσματα κατέκτησε τον 7ο τίτλο της η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν της Βουλιαγμένης με 11-9 στον Λαιμό και με δύο νίκες αναδείχθηκαν για 7η σερί χρονιά πρωταθλήτριες Ελλάδας. Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 2-4, 4-2.

Στο πρώτο οκτάλεπτο οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες για τις δύο ομάδες. Η Βουλιαγμένη είχε επικεντρωθεί στην αμυντική γραμμή, την οποία ο Ολυμπιακός κατάφερε να «σπάσει» λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου. Με γκολ από την περιφέρεια οι «Πειραιώτισσες» έχτισαν διαφορά (7-3), με αποτέλεσμα τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου να κυνηγούν στο σκορ. Στο τέταρτο οκτάλεπτο μείωσαν σε 9-10, αλλά η Μαργαρίτα Πλευρίτου διεύρυνε το σκορ σε 11-9, που ήταν και το τελικό.

Με αυτόν τον τίτλο η Αλκηστη Αβραμίδου συμπλήρωσε τα εννέα πρωταθλήματα Ελλάδας, ενώ τόσα έχει στην κατοχή του και ο προπονητής της ομάδας Χάρης Παυλίδης. Τις περισσότερες διακρίσεις όμως διαθέτει η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία έχει επτά με τον Ολυμπιακό και πέντε με τη Βουλιαγμένη.

Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Τεό Λοράντος μαζί με τις συνεργάτιδές του Αντιγόνη Ρουμπέση και Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

• Στην Α1 ανδρών, κι ενώ ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα του φετινού πρωταθλήματος Ελλάδας με δύο παιχνίδια για την 22η αγωνιστική. Η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης (19.00) και ο Εθνικός θα υποδεχτεί στον Πειραιά τον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου (19.30). Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και ήδη προετοιμάζονται για την επόμενη περίοδο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή