Κορωνοϊός: Διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων περιορισμού στη Σερβία

Κορωνοϊός: Διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων περιορισμού στη Σερβία

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες Σέρβοι κατέβηκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου το βράδυ της Τρίτης, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής και θα διαρκέσει έως τα ξημερώματα της Δευτέρας. Παράλληλα, απαγορεύεται κάθε συνάθροιση άνω των 5 ατόμων σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

Οι Σέρβοι πολίτες διαμαρτύρονταν για τα νέα μέτρα που ελήφθησαν, προκειμένου να περιοριστεί η σημαντική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα.

Σε κάποιες περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν επεισόδια, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο της Βουλής, πριν τους απωθήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής, στη Σερβία έχουν καταγραφεί 16.719 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 330 θάνατοι, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου John Jopkins.

Με πληροφορίες από Euronews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή