Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα, κυρίως από το εξωτερικό

Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα, κυρίως από το εξωτερικό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις πύλες εισόδου εντοπίστηκαν τα 21 από τα 33 νέα κρούσματα που κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, τη στιγμή που ενισχύονται τα δειγματοληπτικά τεστ στον Προμαχώνα. Στον αντίποδα, χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα στην καθημερινότητα.

Το σύνολο των θανάτων στην Ελλάδα που αποδίδονται σε επιπλοκές του νέου κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 193.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 33 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.622, εκ των οποίων το 54,7% άνδρες αφορά άνδρες.

892 (24,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.946 (53,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τρεις (33,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Η κατανομή των νέων κρουσμάτων

Όπως επισημάνθηκε, από τα 33 νέα κρούσματα που δηλώθηκαν σήμερα, 21 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τρία είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο, δύο καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Δράμας, άλλα δύο στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ένα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, τρία στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Προμαχώνας: Αύξηση των δειγματοληπτικών τεστ

Σημειώνεται ότι σε αύξηση και επέκταση των δειγματοληπτικών τεστ σε όλους σχεδόν τους τουρίστες – επισκέπτες ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης, οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, προχωρούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Συνολικά από την 1η Ιουλίου έως την Τρίτη έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 183 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2. Περισσότερα από τα μισά (103 ήτοι 56%) είναι εισαγόμενα.

Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι – Τέλος και η μάσκα για πελάτες στα εμπορικά κέντρα

Στο μεταξύ, δεν υποχρεούνται, πλέον, οι καταναλωτές μέσα σε εμπορικά κέντρα να φορούν μάσκα, ενώ καταργείται και το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή