Οι μικροί Ελληνες «Μπολσονάροι»

Οι μικροί Ελληνες «Μπολσονάροι»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, μια γραφική παραλλαγή του Τραμπ, έχει αποπέμψει δύο υπουργούς Υγείας γιατί διαφώνησαν με τις θέσεις του ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει, ότι είναι μια συνωμοσία ή μια ασήμαντη γρίπη. Η συμπεριφορά του έχει προκαλέσει τόση δυσαρμονία στον πληθυσμό, που η εφαρμογή των μέτρων απέτυχε και η χώρα του έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ (1,65 εκατομμύρια κρούσματα και 65.000 θάνατοι). Προχθές διαγνώστηκε και ο ίδιος με κορωνοϊό. Εννοείται ότι από τη στιγμή που διαγνώστηκε εγκατέλειψε τις ανοησίες και κάνει όλα όσα συνιστούν οι γιατροί, τους οποίους μέχρι το Σαββατοκύριακο αγνοούσε επιδεικτικά.

Ο Μπολσονάρο προσβλήθηκε γιατί ο ιός εκδικείται όσους τον υποτιμούν, όπως έκανε και με τον Μπόρις Τζόνσον. Τους εκδικείται ως εξής: Οσοι υποτιμούν τον ιό αναπτύσσουν ακριβώς τη συμπεριφορά εκείνη που ευνοεί τη μετάδοσή του. Συναθροίσεις «έξω καρδιά», γέλια και φιλιά επειδή «ξαναβρεθήκαμε», φλερτ και περιπτύξεις σαν να μην υπάρχει αύριο, χειραψίες και θεατρινισμοί σε απόσταση αναπνοής (παριστάνουμε τους «χαρισματικούς»). Φυσικά δεν φοράμε μάσκες και παραμένουμε με τις ώρες μέσα σε γραφεία, εστιατόρια, εκκλησίες, καταστήματα και καφετέριες. Στο μεταξύ, ο ιός είναι αερομεταφερόμενος, περνάει όλα τα απλά φίλτρα στα συστήματα εξαερισμού και δρα προσθετικά, καθώς απλώνεται αθόρυβα μέσα στον οργανισμό. Κανένας δεν γνωρίζει ποιο είναι το δικό του όριο πέρα από το οποίο η στρατιά κορωνοϊών που έχει απορροφήσει από την πολλή «συνάφεια του κόσμου» ενεργοποιείται και προκαλεί ασθένεια με ή χωρίς συμπτώματα. Και ουδείς γνωρίζει αν και πόσοι «ασυμπτωματικοί» θα εμφανίσουν προβλήματα υγείας στο μέλλον, επειδή ο ιός μπορεί να «δουλεύει» στο παρασκήνιο. Κατά συνέπεια, οι συμπεριφορές τύπου Μπολσονάρο, που πολλοί έχουν αναπτύξει παίρνοντας θάρρος ανάρμοστο επειδή δεν είδαν να πεθαίνουν άνθρωποι στους δρόμους σαν να τους χτύπησε χολέρα, πρέπει να κοπούν με το μαχαίρι. Αν έχετε «Μπολσονάρους» στον οικογενειακό ή φιλικό κύκλο σας, να τους απομακρύνετε. Είναι ομάδα υψηλού κινδύνου. Καλύτερα να παρεξηγηθείτε παρά να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας.

Ενα άλλο πρόβλημα είναι οι θεωρίες συνωμοσίας. Οι «μικροί Μπολσονάροι» ισχυρίζονται ότι ο ιός είναι μια σκευωρία που δημιούργησε ο Μπιλ Γκέιτς για να ελέγξει τον πλανήτη. Δηλαδή ο Μπιλ Γκέιτς κατόρθωσε να κατασκευάσει τον ιό και να βάλει στο χέρι όλες τις κυβερνήσεις ώστε να επιβάλουν για χάρη του δαπανηρά lockdowns, αλλά απέτυχε να εξαπατήσει τον Μάκη από το Περιστέρι και τη Σούλα από τον Βύρωνα.  Δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιοι γιατροί-Μπολσονάροι (αποτέλεσμα της διαβαλκανικής υπερπαραγωγής γιατρών με αμφιλεγόμενες γνώσεις…) που δεν τηρούν μέτρα και καλλιεργούν υπέρμετρο εφησυχασμό. Δεν χρειάζεται πολλή συζήτηση. Δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να χάνουμε την ώρα μας με τους λειτουργικά αναλφάβητους. Αγνοήστε τους Μπολσονάρους και κρατήστε αποστάσεις ακόμη και στις παραλίες. Θα βγείτε κερδισμένοι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή