Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφασίζει για τη δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων Τραμπ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφασίζει για τη δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων Τραμπ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ πρόκειται να αποφασίσει κατά πόσον οι επιστροφές φόρων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλα οικονομικά στοιχεία μπορούν να ελεγχθούν από το Κογκρέσο και τις εισαγγελικές αρχές, μια απόφαση με δυνητικά τεράστιες πολιτικές συνέπειες.

Ο κ. Τραμπ αρνείται να μοιραστεί έγγραφα σχετικά  με την περιουσία και τις επιχειρήσεις του. Οι νομικοί του σύμβουλοι ισχυρίζονται ότι ο Πρόεδρος απολαμβάνει απόλυτης ασυλίας κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Βεβαίως ακόμη και μια απόφαση υπέρ του ελέγχου από το Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, δε σημαίνει απαραιτήτως ότι θα δημοσιευθούν τα στοιχεία των επιστροφών φόρων του κ. Τραμπ πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο κ. Τραμπ, που απέκτησε την περιουσία του στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων, είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος από την εποχή του Ρίτσαρντ Νίξον στη δεκαετία του 1970 που δεν έχει δημοσιοποιήσει τις επιστροφές φόρου του.

Ο ίδιος αποκαλεί την έρευνα στις φορολογικές του υποθέσεις «κυνήγι μαγισσών» και θεωρεί την προσπάθεια ελέγχου από το Κογκρέσο ως μέσο πολιτικής του παρενόχλησης.

Πηγή: ΒBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή